• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Taart & Koek

Jamkoekjes

jamkoeken

Deze jamkoeken zijn makkelijk en echt super lekker. Om te variëren kan je gebruik maken van verschillende soorten jam. Zelf vind ik frambozenjam erg lekker, maar alles is natuurlijk mogelijk!  De inspiratie komt uit een recept van Rudolph van Veen, wat natuurlijk een super goede bakker is. Uit dit recept haal je makkelijk genoeg deeg voor 20 koekjes. Zelf maak ik ze altijd lekker groot. Dan kan ik mezelf voorhouden dat ik echt maar 1 koekje op heb. De jamkoeken zijn zeker een paar dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking, maar ik durf te wedden dat dat niet nodig is! Enjoy!

Bereidingstijd 15 minuten + 90 minuten wachttijd 

Wat heb je nodig voor 20 jamkoeken:

  • 265 gram roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 100 gram jam naar keuze

jamkoeken

Bereiding van de jamkoeken:

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte. Schraap het merg eruit.
  2. Mix de boter, vanille en basterdsuiker luchtig. Dit gaat met makkelijkst met een keukenmachine of mixer.
  3. Meng de eidooier en het ei door het boter mengsel, zorg dat het goed is opgenomen.
  4. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.
  5. Kneed het bloemmengsel beetje bij beetje door de boter en eieren. Blijf kneden tot er een egaal deeg ontstaat. Het deeg is vrij nat, schrik hier niet van.
  6. Rol het deeg tot lange pik. Verpak de pil in plasticfolie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast. Zo kan je het later beter verwerken.
  7. verwarm de oven om 180ºC.
  8. Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukken en rol deze tot bolletjes.
  9. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Druk ze met je handen iets platter.
  11. Maak in het midden van het koekje in een kuiltje (maak het deeg niet kapot!), dit kan je bijvoorbeeld doen met je vinger.
  12. Schep met een theelepel in elk koekje een beetje jam.
  13. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Geniet ervan!

jamkoeken

Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je er van? Ik hoor het heel graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....