• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Super snelle garnalenpizza

Zo, het duurt een paar maanden en dan is er ineens weer tijd om een blog te schrijven. Ik heb het zo druk gehad met een eigen huis hebben en mijn derde jaar op de pabo afronden, dat bloggen er even niet in zat. Ik start gelijk met een geweldig recept: super snelle garnalenpizza! Garnalen zijn bij mij favoriet. Als ik alleen dat mag eten voor de rest van mijn leven hoor je mij niet klagen. Echt waar. Zo doe ik ze ook graag op mijn pizza!

Nu ik op mijzelf woon en alleen een mini combimagnetron heb, wordt mijn pizzadeeg niet gaar. Heel irritant. Ik ben dus opzoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Mijn laatste ontdekking is de piadina. Ik hou van piadina. Het is een platbrood uit Italië. Ze zijn heel geschikt om te gebruiken als pizzabodem (laat het die Italianen maar niet horen!). Je hebt er zelfs geen oven voor nodig, wat voor mij een uitkomst is. Rot combimagnetron.

Anyway, deze super snelle garnalenpizza is echt heel snel klaar. In totaal ben je hooguit een kwartier bezig. Dus ideaal als je heel veel trek hebt en geen zin om lang te koken.

super snelle garnalenpizza

Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen: 

  • 12 á 14 grote, rauwe, gepelde garnalen
  • 2 piadina’s
  • Tomato frito (of een andere tomatensaus)
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola
  • 200 gram snoeptomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Doe peper en zout naar smaak op de garnalen. Bak de garnalen kort aan in een pannetje, met een scheutje olijfolie zijn ze in een paar minuten gaar. Als de garnalen roze zijn, dan zijn de goed. Zet weg voor later.
  2. Snijd de rode ui in halve ringetjes.
  3. Scheur of snijd de mozzarella in stukjes.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas grof.
  5. Leg een piadina in de pan (ik gebruik twee pannen, dan zijn ze allebei tegelijk klaar). Bak de piadina op middelhoog vuur voor 2 minuten. Draai de piadina om.
  6. Zet het vuur laag. Beleg de piadina met de tomato frito, de Parmezaanse kaas, de mozzarella en de ui. Laat een paar minuten staat tot de kaas is gesmolten. Blijf goed opletten, je wilt geen verbrande bodem!
  7. Haal de piadina’s uit de pan en serveer ze op een bord. Verdeel hier de rucola, de snoeptomaten en de garnalen over. Buon appetito!

super snel garnalenpizza

Wat vind je van dit recept? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram (@tantepollewop_blog)! Blijf op de hoogte via mijn Pinterestpagina.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....