
Tijd voor een pizza receptje! Dit is mijn favoriet: pizza met zalm.
Elke zaterdag is het bij ons thuis pizzadag. Zoals veel mensen één keer per week patatjes eten, eten wij pizza. Deze maak ik wel altijd zelf. Ik heb soms alleen geen zin om deeg te maken (lui). Dan gebruik ik vers pizzadeeg van Tante Fanny, dit is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Je hoeft het alleen nog even uit te rollen, handig!
Als je elke zaterdag pizza eet, wil je wel wat afwisseling. Ik ken vele lekkere toppingen, maar deze met zalm is toch wel favoriet. Het is een vrij gezonde topping. Je eet niet alleen wat groentes, maar ook krijg je vette vis binnen. Hier zitten veel onverzadigde vetten in, die dan weer cholesterol tegen gaan. Mooi meegenomen! Deze pizza heeft ook wel wat weg van flammkuchen, aangezien er geen tomatensaus over gaat, maar crème fraîche. Iets minder gezond, maar wel heel lekker!
Dit recept heb een paar jaar terug gevonden in het foodies magazine. Uiteraard geheel aangepast naar mijn eigen smaak. Als je opzoek ben naar variatie op pizzagebied, zoek niet verder, dit is echt heel erg lekker!
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 1 plaat pizza:
- 1 rol vers pizzadeeg (bijv. van Tante Fanny)
- 125 gram crème fraîche
- Bosje dille
- 200 gram gerookte zalmfilet
- 1 gele paprika
- 1 rode ui (zelf had ik deze niet meer, maar ik vind het wel lekkerder!)
- 125 gram zachte geitenkaas
- 75 gram rucola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op minstens 230 °C.
- Rol het verse pizzadeeg uit over een bakplaat. (Bij Tante Fanny zit er al bakpapier onder het deeg, bij andere merken is dit niet altijd, dan nog even een bakpapiertje op de bakplaat leggen.)
- Snijd de dille fijn.
- Meng de dille door de crème fraîche, samen met wat peper.
- Bestrijk met de bolle kant van een lepel het mengsel over het pizzadeeg.
- Snijd de zalm in lange repen, de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
- Verdeel dit allemaal over de pizzabodem.
- Verdeel als laatste kleine stukjes geitenkaas over de gehele pizza.
- Bak de pizza is ongeveer 15 minuten of totdat hij goudbruin is. Dit is bij elke oven anders en ligt ook aan de tempratuur, hou hem dus goed in de gaten!
- Verdeel de rucola over de pizza als deze uit de oven komt. Eet smakelijk van je pizza met zalm!
Ga je aan de slag met dit recept? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram (@tantepollewop_blog)!
Comments