
De kerst zit er alweer op, wat gaat dat toch altijd snel. Uiteraard heb ik weer veel te veel gegeten. Geweldig die kerstdiners. Ik had een kilo stoofperen gemaakt. Wat nogal overdreven is voor diner met zeven man, helemaal als het een bijgerecht is. Dat er nu nog over is vind ik helemaal geen probleem. Daar ontbijt ik namelijk gewoon mee in een havermoutpap!
Dit jaar had ik ervoor gekozen om gele stoofpeertjes te maken met witte wijn, kaneel, steranijs, laurier en kurkuma voor wat kleur. Ze zijn echt heerlijk en ze lijken steeds lekkerder te worden. Het recept voor deze peertjes heb ik uit het kerstkookboek van Rudolph van Veen, dit recept is wellicht ook te vinden op de 24kitchen site. Uiteraard heb ik nog wel wat aangepast. Echt een aanrader als je een keer andere peertjes op tafel wilt zetten. Natuurlijk kan je ook gewoon de rode peertjes gebruiken, net zo lekker!
Dit receptje is zo gemaakt, aangezien je overgebleven peertjes kan gebruiken. Perfect voor de vroegere ochtenden, deze havermoutpap met stoofpeertjes.
Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig voor 1 schaaltje:
- 40 gram havermout (geen instant!)
- 200 ml melk (ik gebruik amandelmelk, maar elke melk kan)
- Theelepel koekkruiden (of kaneel)
- Klein handje amandelschaafsel (grof gehakte amandelen kan ook prima)
- Rozijnen naar smaak
- Een stoofpeertje + 2 eetlepels van het (peren)sap
Bereiding:
- Zet de havermout met de melk, het perensap en de koekkruiden op laag vuur. Roer vaak even met een lepel door totdat je havermoutpap krijgt.
- Roer de rozijnen door de havermout met de helft van de amandelen.
- Schep de havermout in een kommetje.
- Garneer met de rest van het amandelschaafsel en het stoofpeertje. In mijn geval is het een stoofpeertje is vier stukken gesneden. Geniet van je havermout met stoofpeertjes!
Wat is jullie favoriete leftover recept? Ik hoor het graag! Laat het weten hieronder, op facebook of instagram.
Comments