• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Havermoutpap met stoofpeertjes

havermout stoofperen

De kerst zit er alweer op, wat gaat dat toch altijd snel. Uiteraard heb ik weer veel te veel gegeten. Geweldig die kerstdiners. Ik had een kilo stoofperen gemaakt. Wat nogal overdreven is voor diner met zeven man, helemaal als het een bijgerecht is. Dat er nu nog over is vind ik helemaal geen probleem. Daar ontbijt ik namelijk gewoon mee in een havermoutpap!

Dit jaar had ik ervoor gekozen om gele stoofpeertjes te maken met witte wijn, kaneel, steranijs, laurier en kurkuma voor wat kleur. Ze zijn echt heerlijk en ze lijken steeds lekkerder te worden. Het recept voor deze peertjes heb ik uit het kerstkookboek van Rudolph van Veen, dit recept is wellicht ook te vinden op de 24kitchen site. Uiteraard heb ik nog wel wat aangepast. Echt een aanrader als je een keer andere peertjes op tafel wilt zetten. Natuurlijk kan je ook gewoon de rode peertjes gebruiken, net zo lekker!

Dit receptje is zo gemaakt, aangezien je overgebleven peertjes kan gebruiken. Perfect voor de vroegere ochtenden, deze havermoutpap met stoofpeertjes.

stoofperen

Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 40 gram havermout (geen instant!)
  • 200 ml melk (ik gebruik amandelmelk, maar elke melk kan)
  • Theelepel koekkruiden (of kaneel)
  • Klein handje amandelschaafsel (grof gehakte amandelen kan ook prima)
  • Rozijnen naar smaak
  • Een stoofpeertje + 2 eetlepels van het (peren)sap

havermoutpap stoofperen

Bereiding:

  1. Zet de havermout met de melk, het perensap en de koekkruiden op laag vuur. Roer vaak even met een lepel door totdat je havermoutpap krijgt.
  2. Roer de rozijnen door de havermout met de helft van de amandelen.
  3. Schep de havermout in een kommetje.
  4. Garneer met de rest van het amandelschaafsel en het stoofpeertje. In mijn geval is het een stoofpeertje is vier stukken gesneden. Geniet van je havermout met stoofpeertjes!

stoofperen havermout

Wat is jullie favoriete leftover recept? Ik hoor het graag! Laat het weten hieronder, op facebook of instagram.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....