Stamppot in de zomer klinkt misschien wat gek. Ik vind dat stamppot ook prima nu kan, als je er maar wel een zomers tintje aan geeft. Deze zalm met Indiase stamppot is een perfect zomer gerecht! Hij is een tikje pittig, wat ik vaak lekker vindt op een hete zomerdag. Deze stamppot vind ik waarschijnlijk net zo lekker in de winter, want het is echt een top recept. Ik hoop dat jullie net zo genieten als ik van deze zalm met Indiase stamppot.
Bereidingstijd: 25 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 300- 400 gram zalmfilet (liefst met de huid)
- 1 (kleine) bloemkool
- 400 gram aardappelen (liefst kruimig)
- 1 ruime eetlepel Curry Madras kruiden (bijv. van Jonnie boer)
- 2 bosuitjes
- Handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- Peper & zout
Bereiding:
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de aardappels in 10-15 minuten gaar. Voeg de bloemkool toe als de aardappels nog 5 minuten moeten koken.
- Breng de zalm ondertussen op smaak met zout & peper. Bak de zalm in een laag olie in ongeveer 3 minuten per kant gaar. Begin met bakken op de huid. Door echt een paar minuten te wachten met draaien, krijg je een krokant huidje. Hij moet nog wel wat roze zijn van binnen. Laat de zalm rusten.
- Giet de aardappels en bloemkool af. Stamp ze tot een puree met een scheutje van het kookvocht.
- Voeg de Curry Madras kruiden toe en wat peper en zout (de Curry Madras kruiden wordt nog lekkerder als je het even aan fruit in een pan met olie). Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg toe aan de stamppot. Meng dit goed door elkaar.
- Hak de cashewnoten grof en bak deze kort in de pan van de zalm.
- Serveer de stamppot met de zalm en de cashewnoten.
Tips voor het maken van de zalm met Indiase stamppot:
- Voeg eventueel nog een pepertje toe voor extra hitte in het gerecht.
- Vervang de Curry Madras voor een ander kruidenmengsel of maak het zelf!
- Liever andere noten? Kies wat jij lekker vindt!
Wat vind je van dit recept? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram (@tantepollewop_blog)! Blijf op de hoogte via mijn Pinterestpagina.
Comments