• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Avocado op toast met ei

avocado op toast met ei

Het is ondertussen een echte klassieker: avocado op toast met ei. In vele brunchtentjes staat dit op de kaart, heel Instagram staat vol en vele foodbloggers maken dit graag. Als ik thuis brunch of lunch samen met mijn vriend, dan maak ik dit ook vaak. Het is lekker snel gemaakt en je krijgt allemaal gezonde vetten binnen.

Het kopen van een goede, rijpe avocado vind ik altijd het lastigste van het hele recept. Soms denk je dat een perfecte heb, maar dan heeft iemand gewoon heel hard in die avocado staan duwen in de supermarkt en is die is helemaal bruin van binnen. Ik voel zachtjes of de avocado al een beetje meegeeft en als ik denk een goede te hebben haal ik het steeltje eraf, als het daaronder groen is, is de kans groot dat hij vanbinnen ook nog groen is en niet bruin. Deze manier is absoluut niet waterdicht, maar ik heb toch bijna altijd een goede, rijpe avocado. En dan kan je dus aan de slag met jouw avocado op toast met ei!

Avocado op toast

Avocado op toast met ei

Voor 4 kleine boterhammen of 2 grote boterhammen | 15-20 minuten

avocado op toast met ei

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • chili vlokken naar smaak
  • peper & zout naar smaak
  • 4 lekkere boterhammen (mijn boterhammen waren vrij klein. Heb jij een normaal formaat boterham? Dan zou ik dit recept voor 2 boterhammen gebruiken)
  • bakje tuinkers

Wat moet je doen

  1. Snijd de avocado in de lengte in vieren en verwijder de pit. Je kunt nu de schil van de avocado eraf trekken. Doe de avocado stukken in een kom.
  2. Prak de avocado met een vork. Dit hoeft niet te fijn, wat grover is lekkerder.
  3. Pel de knoflook en snijd fijn of gebruik een knoflookpers.
  4. Voeg de knoflook, het sap van de limoen, de chili vlokken en het peper en zout toe aan de avocado. Roer goed door. Zet even weg en laat de smaken in elkaar trekken.
  5. Rooster het brood in een broodrooster goudbruin en knapperig.
  6. Kook twee eieren zacht (5 minuten in kokend water). Laat schrikken en pel.
  7. Verdeel de avocado over de toast.
  8. Garneer met de tuinkers (even wassen en los knippen van de bodem) en leg het ei erbij. Eet smakelijk!

Tips & Tricks

  • Mag het wat uitgebreider? Voeg dan eens gerookte zalm toe.
  • Een gepocheerd ei i.p.v. een gekookt ei is ook erg lekker.

Wil je nog meer ideeën voor een lekkere, geroosterde boterham? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een crostini met vijgen, geitenkaas en serranoham of mijn recept voor toast met zalm en mierikswortelcrème.

Wat vond je van deze avocado op toast met ei? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....