• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Toast met zalm en mierikswortelcrème

toast met zalm en mierikswortelcrème

Eten maken kan zo simpel zijn, meestal is het een kwestie van de juiste ingrediënten bij elkaar krijgen. Dan staat er zo een top gerecht op tafel. Tijdens een diner dat ik had gepland, had ik weinig inspiratie voor een voorgerecht. Ik wilde graag zalm en daar ben ik ingrediënten bij gaan zoeken die goed passen bij de gerookte, zoute en vette smaak van zalm. Mierikswortel en roomkaas zijn allebei vriendjes van zalm. Ik vind wat vers groen er ook altijd goed bij. Een fris tintje mag ook niet ontbreken. Zo is langzaam dit recept voor ‘toast met zalm en mierikswortelcrème‘ ontstaan.

Ik kan het niet eens een recept noemen, zo simpel is het is. Je kunt dit gerechtje op verschillende momenten van de dag eten, zoals bij de lunch, bij de borrel (in kleine stukjes) en als voorgerecht. Je kan het zelfs als luxe, zondagsontbijt eten. De mogelijkheden zijn dus groot!

toast met zalm en mierikswortelcrème

Bereidingstijd: 5 – 10 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 grote, dikke plakken brood (ik gebruikte maisbrood)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel mierikswortel (potje), meer of minder kan ook (naar smaak)
  • 125 gram crème fraîche
  • Peper en zout
  • broccolikers, waterkers, radijskers of een andere kiemgroente

toast met zalm en mierikswortelcrème

Bereiding van de toast met zalm en mierikswortelcrème:

  1. Meng de crème fraîche met de mierikwortel. Breng dit op smaak met de peper en zout. Voorzichtig met de zout, de zalm is ook al vrij zout.
  2. Rooster het brood in een broodrooster of in een oven goudbruin en knapperig(op 180 graden, 10 minuten, halverwege draaien).
  3. Laat de toast afkoelen.
  4. Verdeel de mierikswortelcrème over de toast.
  5. Verdeel de zalm over de mierikswortel.
  6. Was de kiemgroente en verdeeld dit over de zalm. Breng eventueel nog op smaak met wat peper.
  7. Serveer de toast direct, anders raakt hij zijn krokantje kwijt.

toast met zalm en mierikswortelcrème

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....