• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Krieltjessalade met kip en citroenmayonaise

krieltjessalade met kip en citroenmayonaise

Dit was ooit één van de eerste recepten die ik zelf had bedacht en uitvoerde. Ik was hem totaal vergeten. Tot we op vakantie in Ierland aardappels overhadden (ironisch hè?). Toevallig hadden we ook mayonaise, een paprika en nog wat citroen. Ineens schoot dit recept door mijn hoofd. Het is een simpele salade. Het is eigenlijk een AVG’tje door elkaar gemixt. Voor een goede maaltijd, die vult en genoeg vitamines heeft is deze krieltjessalade met kip en citroenmayonaise echt een aanrader.

Krieltjessalade met kip en citroenmayonaise

voor 2-3 personen | 15-20 minuten + 30 minuten wachttijd

krieltjessalade met kip en citroenmayonaise

Ingrediënten

  • 300 gram krieltjes in schil
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 paprika
  • 1/2 komkommer
  • 200 gram snoeptomaten
  • 1 kleine, rode ui
  • 100 gram feta
  • 75 gram eikenbladsla melange
  • 2 eieren
  • 2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise
  • sap van een halve citroen
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de krieltjes en snijd ze in vieren.
  3. Maak de krieltjes droog met keukenpapier en doe ze in een ovenschaal.
  4. Doe hier wat oliefolie overheen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Schud halverwege om.
  6. Kook de eieren voor ongeveer 6 minuten (zacht). Laat schikken en pel.
  7. Snijd ondertussen alle groentes. De komkommer in kwarten, de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de tomaten gehalveerd.
  8. Maak de saus door de mayonaise en het citroensap door elkaar te mengen in een bakje.
  9. Snijd de kippendijen in reepjes.
  10. Bak de kip in wat olijfolie. Breng deze tijdens het bakken op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  11. Haal de kip uit de pan.
  12. Als de aardappels gaar zijn kan de salade gemaakt worden.
  13. Verdeel de sla over twee schalen. Verdeel hier alle groentes, de kip, het ei en de aardappels over. Verkruimel de feta over de salade. Als laatste gaat de saus erover. Serveer direct.

Wil je nog meer ideeën voor een goed vullende salade? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gado gado met krieltjes of mijn Griekse quinoasalade.

Wat vond je van deze krieltjessalade met kip en citroenmayonaise? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....