• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Gado gado met krieltjes en spicy pindasaus

gado gado met krieltjes

Een van mijn favoriete Indonesische gerechten is gado gado met krieltjes. Vaak wordt het met rijst gegeten, maar met krieltjes is het ook heel erg lekker! Soort gado gado op zijn Hollands. Aangezien de ‘R’ weer in de maand is, kunnen wat extra vitamines geen kwaad. Dit gerecht zit boordevol verse groentes. Zo kom je gemakkelijk aan je 250 gram per dag. Door de spicy pindasaus komt het gehele gerecht bij elkaar en vormen als die groenten een mooi geheel. Je kunt ook gemakkelijk de kip weglaten en wat meer groentes toevoegen, zo is de gado gado vegetarisch. Liever veganistisch? Vervang dan het ei door wat gebakken tofu. Het gerecht is op zijn allerlekkerst als het wordt geserveerd met kroepoek en gebakken uitjes. Want ja, naast al die groenten mogen we ook best wat ongezonds toevoegen. Het gaat allemaal om balans!

gado gado met krieltjes

Bereidingstijd: 30 minuten 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gram voorgekookte krieltjes
  • 4 eieren
  • 400 gram kipdijfilet
  • een halve Chinese kool
  • 2 tomaten
  • een halve komkommer
  • 2 handjes radijsjes
  • 125 gram taugé
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram palmsuiker
  • 120 gram pindakaas met stukjes
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • Peper & zout
  • eventueel: kroepoek en gebakken uitjes

gado gado met krieltjes

Bereiding van de gado gado met krieltjes:

  1. Bak de krieltjes op middelhoog vuur goudbruin en zacht, breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de eieren in ongeveer 6 minuten. Ze mogen nog vrij zacht zijn. Laat schikken en pel ze. Zet weg voor later.
  3. Nu komt de spicy saus. Rasp de palmsuiker fijn, pel de knoflook en snijd de rode peper in grove stukken.
  4. Doe de palmsuiker, de knoflook, , rode peper, de pindakaas, het sap van de limoen, de vissaus, de sojasaus, de tamarindepasta en een scheut water in een blender. Hak alles geheel fijn.
  5. Snijd de kipdijfilet in blokjes en kruid met peper en zout. Bak ze aan op hoog vuur, zodat ze goudbruin en knapperig worden.
  6. Tijd voor vitamines. Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in kwarten en halveer de radijsjes. Ik heb de kool geraspt met een keukenmachine, maar dit kan natuurlijk ook met de hand.
  7. Serveer het gerecht in een schalen of diepe borden. Verdeel alle ingrediënten over de schalen en geef iedereen wat saus. Serveer met kroepoek en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

gado gado met krieltjes

Vond je dit een succes? Probeer dan zeker ook eens Indische boontjes!

gado gado met krieltjes

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....