
Indische boontjes is een gerecht uit mijn jeugd. Het werd vroeger vaak op tafel gezet bij ons thuis. Het is eigenlijk nog steeds favoriet! Mijn vader maakt echt de lekkerste pindasaus die er is en deze kan dan ook echt niet ontbreken bij dit gerecht. Ik vind dit persoonlijk een heel fijn gerecht om op tafel te zetten na een drukke dag. Het is troostvoer en heeft genoeg spice om nog aan de slag te gaan in de avond. Ik werk bijna elke doordeweekse avond, dus dan is dat zeker welkom. Het gerecht is heel lekker met cassave kroepoek en gebakken uitjes. Het staat snel op tafel en is heel gemakkelijk om te maken.
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor 4 personen:
Voor de bonen:
- 750 gram sperziebonen
- 400 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram gehakt
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepel ketjap manis
- Peper & zout
Voor de pindasaus:
- 4 (ruime) eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepel sambal oelek
- Scheut water
Bereidingswijze van de Indische boontjes:
- Snijd de onderkant van de bonen af. Halveer ze eventueel (ik had mega bonen, halveren eet dan fijner).
- Kook de bonen voor 8-10 minuten beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hij mag nog wat al dente zijn.
- Snipper de ui en de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en fruit in wat olie de ui en knoflook aan.
- Rul het gehakt erdoor en breng op smaak met koriander, komijn, ketjap en wat peper en zout.
- Roer de bonen en de rijst door het gehaktmengsel. Laat dit een paar minuten staan op laag vuur, zo komen de smaken bij elkaar.
- Maak ondertussen de pindasaus. Doe alle ingrediënten in een steelpan. Zet op het vuur. Voeg kleine scheutjes water toe om de juiste dikte te krijgen. Roer goed door. Als de pindasaus gebonden is, dan is hij klaar.
- Serveer de Indische boontjes met de pindasaus, gebakken uitjes en cassave kroepoek.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments