• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Indische boontjes met homemade pindasaus

Indische boontjes

Indische boontjes is een gerecht uit mijn jeugd. Het werd vroeger vaak op tafel gezet bij ons thuis. Het is eigenlijk nog steeds favoriet! Mijn vader maakt echt de lekkerste pindasaus die er is en deze kan dan ook echt niet ontbreken bij dit gerecht. Ik vind dit persoonlijk een heel fijn gerecht om op tafel te zetten na een drukke dag. Het is troostvoer en heeft genoeg spice om nog aan de slag te gaan in de avond. Ik werk bijna elke doordeweekse avond, dus dan is dat zeker welkom. Het gerecht is heel lekker met cassave kroepoek en gebakken uitjes. Het staat snel op tafel en is heel gemakkelijk om te maken.

Indische boontjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor de bonen:

  • 750 gram sperziebonen
  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper & zout

Voor de pindasaus:

  • 4 (ruime) eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepel sambal oelek
  • Scheut water

Indische boontjes

Bereidingswijze van de Indische boontjes:

  1. Snijd de onderkant van de bonen af. Halveer ze eventueel (ik had mega bonen, halveren eet dan fijner).
  2. Kook de bonen voor 8-10 minuten beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hij mag nog wat al dente zijn.
  3. Snipper de ui en de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en fruit in wat olie de ui en knoflook aan.
  4. Rul het gehakt erdoor en breng op smaak met koriander, komijn, ketjap en wat peper en zout.
  5. Roer de bonen en de rijst door het gehaktmengsel. Laat dit een paar minuten staan op laag vuur, zo komen de smaken bij elkaar.
  6. Maak ondertussen de pindasaus. Doe alle ingrediënten in een steelpan. Zet op het vuur. Voeg kleine scheutjes water toe om de juiste dikte te krijgen. Roer goed door. Als de pindasaus gebonden is, dan is hij klaar.
  7. Serveer de Indische boontjes met de pindasaus, gebakken uitjes en cassave kroepoek.

Indische boontjes

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....