• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Ovenschotel met witlof en serranoham

ovenschotel met witlof en serranoham

ovenschotel met witlof en serranoham

Witlof uit de oven, wie is er niet mee opgegroeid? Dit was absoluut niet mijn favoriet als kind. Ik heb zelfs eens gevraagd of we de witlof niet weg konden laten en aardappels met ham en kaas uit de oven konden eten. Dit werd helaas weggelachen door mijn ouders. Nu ik ouder ben, vind ik witlof uit de oven wel heel lekker, maar dan het liefst wel een tikkeltje anders. Deze ‘ovenschotel met witlof en serranoham‘ is een variatie op de klassieker en persoonlijk vind ik hem veel lekkerder! De kruidenkaas maakt het smeuïg en de serranoham zorgt voor een zoute touch en de pijnboompitten geven het gerecht een bite. Het geheel klopt gewoon helemaal! Het is dan ook één van mijn favoriete recepten. Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van deze variant van witlof uit de oven als ik.

ovenschotel met witlof en serranoham

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten wachttijd 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 stronkjes witlof
  • 1 kilo aardappelen
  • 100 gram serranoham in plakken
  • 125 gram kruidenkaas light
  • 75 gram geraspte kaas, 30+
  • Handje pijnboompitten
  • Zout

ovenschotel met witlof en serranoham

Bereiding van de ovenschotel met witlof en serranoham:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in met wat olie.
  2. Schil de aardappels, snijd ze dikke plakken en kook ze in een pan met ruim water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Was de witlof, snijd de harde onderkant eraf en snijd deze in de lengte in 4 stukken. Haal eventueel de kern uit de witlof, dit maakt het minder bitter. Ik laat het meestal gewoon zitten.
  4. Kook de witlof in een pan met ruim water voor 10 minuten.
  5. Giet de aardappelen en de witlof af. De aardappels even droog stomen en laat de witlof goed uitlekken.
  6. Doe de aardappelen in de ovenschaal, verdeel hier de witlof over. Smeer over de witlof de kruidenkaas. Dit gaat het makkelijkst met een (smeer)mes, het hoeft niet heel precies, het smelt in de oven over de witlof.
  7. Verdeel over de kruidenkaas de serranoham, gevolgd door de de pijnpitten en geraspte kaas.
  8. Zet de ovenschotel voor 15 minuten in de oven. Eetse!

ovenschotel met witlof en serranoham

Hou je ook zo van ovenschotels? Bekijk dan ook eens deze ovenschotel met couscous, bloemkool en gehakt.

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....