Het is bijna Halloween! Het feest van de griezels, pompoenen, spoken en trick or treat. Hier in Nederland wordt het niet groots gevierd, maar in Amerika is het een belangrijke feestdag. In het dorp waar ik ben opgegroeid wordt elk jaar een griezeltocht georganiseerd door het bos, de kinderen vinden dat echt geweldig. Het lijkt wel of Halloween steeds meer wordt gevierd in Nederland. Leuk juist! Ik hou niet van horror, maar een beetje griezelen is leuk.
Wil je ook wel wat meer aan Halloween doen? Of er een beetje aandacht aangeven voor de kids? Maak dan eens deze ‘gevulde Halloween paprika’s‘. Door een gezichtje te snijden in een oranje paprika, krijg je het idee van een Halloween pompoen. De vulling is Mexicaans en het gerecht is dan perfect om te serveren met nachos, ijsbergsla en guacamole. Als je wat hitte erbij wilt, kan je er jalapenopeppers bij serveren. Je kunt zelf spelen met de oventijd. Hoe langer je de paprika’s in de oven zet, hoe zachter de paprika wordt. Wil je liever een knapperige paprika, zet ze dan minder lang in de oven. Als je niet al de verschillende specerijen wilt kopen/gebruiken, kan je ook voor tacokruiden kiezen.
Bereidingstijd: 20 minuten + 10-15 minuten oventijd
Wat heb je nodig voor 4 gevulde Halloween paprika’s:
- 4 oranje paprika’s
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 100 gram tomatensaus
- 200 gram snoeptomaatjes
- 200 gram geraspte kaas
- Nachos chips
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- IJsbergsla
- Peper & zout
- Olijfolie
- Eventueel: jalapenopeppers
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bovenkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en maak de paprika schoon en droog. Snijd met een scherp, klein mesje de gezichtjes uit de paprika’s. Houd het ontwerp simpel, want het kan vrij lastig zijn. Zet de paprika’s rechtop in een ingevette ovenschaal.
- Snipper de ui en 2 teentjes knoflook (dit kan ook met de knoflookpers).
- Snijd de snoeptomaatjes in kwarten.
- Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de gehakt en de specerijen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Rul de gehakt fijn en bak gaar. Voeg de tomatensaus en 2/3 van de snoeptomaatjes toe.
- Laat dit 5 minuten pruttelen, zodat de saus wat indikt. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Laat smelten.
- Vul de paprika’s met het gehakt mengsel en bestrooi met overgebleven kaas. Leg de paprika ‘dakjes’ naast de paprika’s in de ovenschaal.
- Rooster de paprika’s voor 10-15 minuten in de oven, kan ook langer als je de paprika’s zachter wilt hebben.
- Maak ondertussen de guacamole. Haal de schil van de avocado’s en prak ze fijn met een vork. Voeg de overgebleven snoeptomaatjes toe, knijp de laatste teen knoflook fijn en voeg het sap van de limoen toe. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de gevulde Halloween paprika’s met de guacamole, de nachos chips, de ijsbergsla en eventueel wat jalapenopeppers. Happy Halloween!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments