Simpel en erg lekker; broccolisoep. Ik wilde weer eens een andere soep maken dan tomaten-, kip- en erwtensoep. Door ingrediënten die ik in de koelkast had te combineren, is deze lekker soep ontstaan. Het is een makkelijk recept om snel een maaltijd op tafel te zetten. Je kan er veel variaties op maken. Wat dacht je van Hollandse garnalen door de soep? Of vervang de broccoli eens voor courgette of bloemkool! Wil je de soep wat magerder? Gebruik dan light kruidenroomkaas en kookroom. Lekker met pesto/parmaham/mozzarella tosti’s.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 grote of 2 kleine broccoli (‘s)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 3 eetlepels kruidenroomkaas
- 150 ml kookroom
- Peper & zout
Voorbereiden:
Snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bereiden:
Fruit de ui en de knoflook aan. Bak de broccoli een minuutje mee. Schenk de bouillon in de pan. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat oplossen. Schenk als laatste de kookroom door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Heb je deze lekkere soep gemaakt? Vertel! Laat hieronder een reactie achter of volg me op facebook, instagram en pinterest!
Comments