
Al van kleins af aan lust ik geen champignons. Ik heb vele pogingen gedaan om het te eten en heb veel ‘hapjes geproefd’. Ik vond het echter altijd vies, ja VIES. De structuur vond ik vreselijk, maar na heel vaak iets te proberen, kan het zomaar dat je iets lekker gaat vinden. Aangezien ik hou van de herfst en de paddenstoelen die bij dit seizoen horen altijd heel mooi vind, moest ik het nog eens proberen van mezelf. Ik zal champignons gaan lusten, je bent nou eenmaal een foodie of je bent een foodie. Dus ik ben gaan zitten voor het perfecte recept. Ik heb deze pasta met worstjes en champignons gemaakt voor mijn vuurdoop, aangezien ik vond dat champignons hier goed bij pasten. En ik had gelijk! Door alle smaken in de saus en het aanbakken van de worst en champignons, wordt het een super lekker geheel waar de champignons goed tot zijn recht komt.
Ik gebruik voor dit recept het vlees uit lekkere, gekruide worstjes. Dit heeft meer smaak en een andere structuur dan gewoon gehakt. Dit is echt een aanrader als je snel, veel smaak wilt in een gerecht. Het blijft ook wat grover, waardoor je echt stukjes heerlijk vlees hebt in je pasta. De combinatie is echt super, dit is ultiem comfort food voor de herfst!
Bereidingstijd: 25 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram rigatoni of penne (volkoren)
- 1 rode ui (klein)
- 2 teentjes knoflook
- chilivlokken naar smaak (Pas op! Gebruik niet teveel, sterk spul)
- 150 gram kastanje champignons
- 2 lekkere, gekruide worstjes (zoals venkelworstjes of gewoon saucijzenworstjes)
- 400 gram tomaten blokjes
- 1 takje rozemarijn
- Parmezaanse kaas, naar smaak
- Handje basilicumblaadjes, optioneel
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze van de pasta met worstjes en champignons:
- Snipper de ui en de knoflook.
- Borstel eventueel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes.
- Snijd de worstjes open en haal het vlees eruit, verkruimel dit in kleine stukjes.
- Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie aan. Laat glazig worden, maar niet bruin, anders wordt de knoflook bitter.
- Voeg de chilivlokken, de kastanje champignons en het vlees uit de worstjes toe. Roer dit goed door elkaar en laat zo’n 5 minuten bakken op hoog vuur tot het vlees goudbruin is.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de rozemarijn fijn.
- Voeg de tomatenblokjes en de rozemarijn toe, breng op smaak met peper en zout en laat de saus voor 15 minuten zachtjes koken.
- Bereid ondertussen de rigatoni of penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af. Voeg de saus toe en roer dit goed elkaar.
- Scheur de basilicum in stukjes en roer dit door de pasta.
- Rasp de Parmezaanse kaas en garneer hiermee de pasta.
Wat vond je van dit recept voor pasta met worstjes en champignons? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments