• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Taart & Koek

De ultieme brownie

verjaardags brownie

Wat is het lang geleden dat ik een blog heb gemaakt, life happend. Alweer een aantal weken geleden was ik jarig. Dit was een geweldige reden voor chocolade en taart. Laten die 2 geweldige dingen nou samenkomen in de brownie. Brownies zijn er in allerlei soorten en maten. Dit is echter mijn favoriet. Hij is heerlijk smeuïg van binnen, maar heeft een knapperig randje aan de bovenkant. Je kan er van alles aan toe voegen, mijn favoriet is walnoten met witte chocolade. Maak er vooral jouw eigen chocoladefeestje van! Had ik al verteld dat deze brownies dus echt zo klaar zijn, ook altijd fijn!

brownies

Wat heb je nodig voor 8 tot 10 personen:

  • 200 gram pure chocolade
  • 120 gram ongezouten boter, in blokjes
  • 1 vanillestokje of een theelepel vanille-extract
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram toevoeging naar wens (verschillende soorten chocola en noten)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • smelt de chocolade met de boter en de vanille. Dit kan in de magnetron of zet een metalen/glazen kom boven een kleinere pan met zacht kokend water. Zorg dat de onderkant van de komt het water niet raakt. Roer het geheel tot een gladde massa.
  • Neem de pan van het vuur. Roer de suiker door het chocolademengsel tot het is opgelost. Dit gaat het best met een mixer.
  • Klop de eieren er één voor één door.
  • Meng de bloem, het bakpoeder en zout. Zeef dit boven het chocolademengsel en spatel het goed door elkaar, tot de bloem in zijn geheel is opgenomen.
  • Voeg de toevoegingen toe (de noten worden nog lekkerder als je ze even roostert in een pan).
  • Vet een lange, metalen bakvorm in met wat boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm.
  • Bak de brownie voor 25-30 minuten in de oven. Als je er een houten prikker in steekt, zou hij er een beetje plakkerig uit moeten komen, vooral niet te droog bakken!
  • Neem de brownie uit de oven en laat hem afkoelen in de bakvorm.
  • Serveer tip: Smelt een klein beetje witte chocolade en maak een mooi strepen patroon op de bovenkant. Laat dit goed drogen en snijd de brownie in vierkantjes om te serveren.

brownies zoom

Wat is jouw geheim voor de perfecte brownies? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instragram of pinterest!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....