Nu het herfst is mag ik weer met een lezen op de bank onder een dekentje en met een kopje thee. Heerlijk vind ik dat. Deze mega lekkere dubbele chocoladekoekjes maken dat feestje helemaal compleet. Doordat er hazelnootpasta door het beslag gaat, krijg je een heerlijke chocolade smaak. Alsof dat nog niet genoeg is, er zitten ook stukjes witte chocolade in. Dubbel chocolade plezier dus!
Het recept voor de dubbele chocoladekoekjes heb ik gevonden in een oude ‘Boodschappen magazine’ van de Hoogvliet. Die moest ik natuurlijk uitproberen, want ze zagen er zo lekker uit. Stiekem heb ik wel wat meer witte chocolade toegevoegd, want hoe meer chocolade hoe beter toch? En ik moet je zeggen, het was een succes. Zeker proberen!
Bereidingstijd: 20 minuten + 85 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 10 stuks:
- 100 gram zachte boter
- 500 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 100 gram hazelnootpasta
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 75 gram witte chocolade
Bereiding:
- Meng de boter met de suiker, cacao en hazelnootpasta. Roer het goed door elkaar.
- Klop het ei door het mengsel.
- Meng de bloem met de bakpoeder en het zout. Zeef dit boven het mengsel en meng tot een egaal beslag.
- Hak de witte chocolade grof. Voeg dit toe aan het beslag en roer goed om.
- Denk het geheel af met vershoudfolie en zet het circa 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm ondertussen de oven op 180℃.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het opgesteven deeg 10 gelijke balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en druk plat. Let op! Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar, want ze lopen erg uit!
- Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Totdat ze hard aan de rand zijn, maar nog zacht in het midden. In mijn oven duurde dit 20 minuten i.p.v. 15 minuten.
- Laat de koekjes nog 30 minuten afkoelen. Enjoy!
Heb je dit recept geprobeerd? Ik hoor graag hoe het ging en wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder, facebook of instagram.
Comments