
Ik had van de week ineens super veel zin in noten met zo’n krokant karamellaagje eromheen, het past perfect bij de herfst. Alleen de kleuren al! Die had ik alleen niet in huis. Ik had wel heel veel pecannoten en amandelen. Ik ging aan de slag, want hoe moeilijk kan het zijn? Nou, helemaal niet moeilijk dus! Dit kan iedereen. Het eindresultaat is echt geweldig, niet gezond, maar te lekker. Echt een heerlijke snack, deze karamelnoten.
Deze noten waren bij mij thuis een groot succes, de volgende dag kon ik alweer een nieuwe lading maken, zo snel gingen ze! Deze nootjes doet het ook goed bij op een snacktafel, zo is de combinatie met geitenkaas hemels. Dus super als je gasten krijgt. Je kan deze nootjes ook fijnmalen en over je toetje strooien, waardoor het een feestje wordt! Wat dacht je ervan om ze over de ‘Cheshire Cat Mousse‘ te strooien, ik ben je voorgegaan en het is echt een geweldige combinatie!
Bereidingstijd 5 minuten + 20 minuten wachttijd
Wat heb je nodig:
- 200 gram noten naar keuze
- 60 gram licht bruine basterd suiker
- 1 el boter
- een flinke scheut ahornsiroop (maple syrup)
- mespuntje kaneel of koekkruiden
- snufje zout
Bereiding:
- Warm een koekenpan op.
- Doe de noten in de pan. Laat kort bakken. Doe de suiker en de boter erbij. Laat de boter smelten.
- Doe nu de ahornsiroop, de kaneel en het zout door de noten. Roer dit door.
- Laat dit even op het vuur staan. De suiker gaat nu karamelliseren. Hou het goed in de gaten en draai eventueel het vuur laag, het kan hard gaan.
- Als alle suikerkristallen zijn opgelost, kan de pan van het vuur.
- Stort de noten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat dit 20 minuten afkoelen.
- Nu is de karamel hard geworden. Het is een grote plak van karamel. Breek de karamel noten in stukken.
- Bewaar de noten luchtdicht. Snoepse!
Tips:
- Varieer met verschillende soorten noten.
- Varieer met andere soorten suikers. Zo krijg je ook een geweldig resultaat met donkerbruine basterdsuiker.
- Ook met de ahornsiroop kan gevarieerd worden, zo is honing of agavesiroop ook heel erg bruikbaar.
Heb je dit recept uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments