
Wij zijn net weer terug van een heerlijke vakantie Frankrijk. We hebben super mooie plekjes bezocht en de natuur was heel gaaf. Wat ik ook te weten ben gekomen is dat kamperen niet voor mij weggelegd is. Qua koken vind ik het een hele uitdaging, geef mij maar lekker mijn fornuis en oven! Vandaag een nieuw recept op de blog met een Frans tintje.
Rond een uurtje of 16.00 is het borreltijd op zaterdag. Ik wilde wel een keer iets anders dan een blokje kaas of soepstengels met heksenkaas. Deze geitenkaashapjes zijn super lekker en makkelijk te maken. Het sausje maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat het echt iets bijzonders wordt. Bij mij thuis is het een regelrechte hit! Dit komt zeker vaker op tafel tijdens de borrel.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten + 15 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 10 geitenkaashapjes:
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 takjes tijm
- Peper & zout
- 5 vellen filodeeg, ontdooid
- 1 eetlepel olie (ik gebruikte olijfolie)
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Rits de blaadjes van de tijm. Meng de helft van de tijm door de geitenkaas. Breng op smaak met peper (zout is niet nodig, aangezien de kaas vrij zout is).
- Rol het filodeeg uit en halveer de vellen. Kwast wat olijfolie op de vellen.
- Schep wat van het geitenkaasmengsel in het midden van het filodeeg. Vouw alle randen netjes weg en zorg dat het geitenkaas er nergens uit kan lekken.
- Kwast nog wat olie over de de hapjes.
- Zet de geitenkaashapjes in het midden van de oven voor 12-15 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
- Meng de crème fraîche met de andere helft van de tijm en de honing. Breng de saus op smaak met peper en zout. Borrelse!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments