
Het is vandaag National Cheesecake Day in de USA! En een kwarktaart is een cheesecake (want kwark is kaas), maar dan ongebakken. Deze vanille en frambozen kwarktaart is vrij skinny. Ik heb geprobeerd ingrediënten te gebruiken die vrij mager zijn, zoals de kaakjes, de magere kwark en een eetlepel honing. Een vakantie is meestal vreselijk voor mijn figuur (wat er nog van over is) en daarom probeer ik wat gezonder te snoepen. Ik ben benieuwd, nog 4 weken te gaan, hopelijk valt de schade mee.
De boter is wel een beetje een zonde, maar deze taart heeft het nodig en kan het hebben. Ik heb er voor gekozen om twee soorten kwark te gebruiken, zodat er mooie laagjes ontstaan en je verschillende smaken krijgt die goed bij elkaar passen. Vind je het teveel werk? Dan kan je ook 500 gram van 1 soort kwark gebruiken (alle kwarksoorten kunnen, kies jouw favoriet!). Je kunt ook variëren met de koekjes, denk eens aan haverkoeken of de oude, vertrouwde bastognekoeken. De taart wordt dan wel minder skinny. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur wachttijd
Wat je nodig voor ongeveer 12 stukken:
- 150 gram maria kaakjes of knappertjes
- 75 gram boter
- 4 gelatineblaadjes
- 250 gram magere kwark
- 1 eetlepel honing
- 1 vanillestokje
- 250 gram magere frambozen kwark
- 125 gram verse frambozen
Bereidingswijze van de vanille en frambozen kwarktaart:
- Haal beide kwarksoorten uit de koelkast.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Schenk hier de boter bij en pulseer tot de boter is vermengd met de kruimels.
- Stort de kruimels in een met bakpapier beklede springvorm (20 cm) en druk het goed aan. Zet in de koelkast.
- Leg de gelatine blaadjes in koud water om te wellen.
- Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met een mesje. Meng de vanille en de honing door de magere kwark.
- Haal de helft van de gelatineblaadjes uit het water en knijp uit. Doe dit in een steelpan met 2 eetlepels water en zet op laag vuur. Roer totdat de gelatine is opgelost. Dit gaat snel. Laat dit even wat afkoelen, maar niet te lang, anders stolt de gelatine.
- Roer het gelatinemengsel goed door de frambozenkwark.
- Schep het kwarkmengsel op de bodem en verdeel dit goed. Zet terug in de koelkast.
- Haal de andere helft van gelatine uit het water en knijp uit. Herhaal stap 7.
- Meng de gelatine door de magere kwark. Schep het mengsel bovenop de frambozenkwark. Verdeel goed.
- Zet de kwarktaart ten minste 3 uur in de koelkast.
- Garneer bij het serveren met de frambozen.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments