• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Nagerechten & IJs

Herfst trifle met appel en bastogne

herfst trifle

welkomherfst

Okee, het is niet de vers gebakken appeltaart uit mijn tekst hierboven, maar het is wel erg lekker! Deze herfsttrifle met appel en bastogne is echt een topper! Het heeft alles wat je wilt in de herfst; zoet/zure appeltjes, een romige crème en kruidige koekjes. Vorige week was mijn vader jarig. Om dit te vieren heb ik een diner gemaakt voor het gezin. Als toetje hadden we deze herfst trifle, het was een succes! Wat ik fijn vind aan een trifle is het feit dat je het makkelijk een dag van tevoren kan maken, zet hem in de koelkast en hij blijft een tijdje goed. Handig!

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachttijd 

herfst trifle

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 3 appels (ik gebruikte elstar, die zijn nu heel lekker!)
  • klontje roomboter
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram mascarpone
  • 200 milliliter slagroom
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 30 gram poedersuiker
  • 200 gram bastogne koeken
  • 4 glazen of 1 grotere, glazen kom

herfst trifle

Bereidingswijze van de herfst trifle:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  2. Doe de boter in een koekenpan en laat smelten. Voeg de appelblokjes en de kaneel toe, bak deze totdat ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm behouden.
  3. Voeg de suiker toe aan de appels. Laat dit karamelliseren. Je kunt dit eventueel nog afblussen met een paar eetlepels slagroom, zo blijft de karamel een saus.
  4. Roer de mascarpone door en laat op kamertemperatuur staan.
  5. Klop de slagroom stijf met de koekkruiden en de poedersuiker.
  6. Roer de mascarpone en de slagroom door elkaar.
  7. Maal de bastogne koeken fijn. Je kunt er voor kiezen om hier nog 100 gram gesmolten boter doorheen te mengen. Zo krijg je meer een cheesecake bodem.
  8. Bouw de herfst trifle als volgt op: bastogne kruimels, mascarpone crème, appels. Herhaal dit tot het glaasje vol is.
  9. Zet de herfst trifle minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

herfst trifle

Hou je van appels? Probeer dan ook een mijn suikervrije appelcompote of mini appelcrumbles.

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

herfst trifle

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....