• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Herfsthavermout met appel

herfsthavermout

Brrrrrrrr… Ik heb vind het de laatste week maar koud buiten. Ik heb het dan ook vrij snel koud, maar de herfst is er weer. Op het moment dat ik dit schrijf stort regent het buiten. Ik hou er wel van, als ik lekker warm binnen zit. Nu het weer koud begint te worden is het fijn om de dag te beginnen met een lekker warm ontbijtje vol herfstsmaken. Voor mij is dat een kom havermout met gekarameliseerde appeltjes! Ook wel herfsthavermout! Het staat zo op tafel en je het zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen. Je zult voorlopig ook geen honger hebben, havermout zorgt lang voor een vol gevoel. De smaken doen me denken aan een appeltaart, want natuurlijk de ultieme herfsttaart is. Top ontbijtje dus!

havermout

Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 40 gram havermout (geen instant!)
  • 200 ml melk (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 appel (welke jij lekker vindt, ik had nog een goudreinet over)
  • 1 eetlepel maple syrup
  • Theelepel kaneel of koekkruiden
  • Handje walnoten
  • Rozijnen naar smaak
  • Eventueel: 1 eetlepel notenpasta (psssst… er staat een super makkelijk recept online, klik hier!)

herfsthavermout

Bereiding:

  1. Schil de appel (hoeft natuurlijk niet!), snijd hem in kleine blokjes.
  2. Verwarm de appel samen met de maple syrup en de kaneel (of koekkruiden) in een koekenpan, zodat deze gaan karameliseren. Laat de appel net zo lang opstaan totdat deze zacht zijn geworden en de maple syrup rond de appeltjes plakt (dit duurde bij mij zo’n 8 minuten). Bak de laatste 2 minuten de walnoten mee om ze wat meer smaak te geven.
  3. Zet de havermout met de melk op laag vuur. Roer vaak even met een lepel door totdat je havermoutpap krijgt.
  4. Schep de havermout in een kommetje. Garneer met appeltjes en walnoten.
  5. Voeg naar smaak rozijnen toe. Maak het geheel af met een lepel lekkere notenpasta. Enjoy deze heerlijke herfsthavermout!herfsthavermout

 

Heb je dit recept geprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of op facebook/instagram!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....