
In deze drukke weken heb je misschien niet altijd even veel zin om te koken. Ik niet in ieder geval. Het lijkt wel of alles gedaan moet worden voor de kerst. Vandaar dat er een tijdje geen blog is geweest. Ik zou het liefst een dikke, vette kapsalon of Turkse pizza gaan halen dit weekend. Heerlijk! Ik zou alleen willen dat het wat gezonder kon, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Ja, het is wel wat meer werk dan heen en weer rijden naar de Turkse bakker, maar het is wel gezonder. Dus het is een keuze die je maakt.
Ik vind dit echt een heerlijk recept en voelt je een stukje minder na het eten ervan. Tussen de feestdagen in is een gezond en snel recept altijd fijn. Een gezonde kapsalon is het antwoord! Je kan hem maken in van die leuke aluminium bakjes, voor dat echte afhaal gevoel. Het is echter geen probleem om hem te maken in een grote ovenschaal, je kunt hem gewoon op borden scheppen. Met wat homemode knoflooksaus wordt het helemaal een feestje!
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram kippendijenfilet
- 2 eetlepels shoarmakruiden
- 1 rode ui
- 1 halve krop sla (ik gebruik ook vaak een zakje, want haast)
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- 4 trostomaten
- 175 gram belegen kaas, geraspt
- 4 eetlepels halvanaise
- Flinke scheut yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- Halve citroen
- Handje bieslook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 2o0ºC. Breng een pan water aan de kook. Voeg wat zout toe. Schil de aardappels en snijd ze in frietjes.
- Kook de aardappelen even 5 minuten voor. Giet ze af en laat het goed droog stomen.
- Verdeel de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak dit voor zo’n 20 minuten in de oven.
- Snijd de kippendijen in reepjes. Meng dit met de shoarmakruiden.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kippendijen goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 7 minuten.
- Pel en snijd de ui in dunne, halve ringen.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes of maak het zakje open 🙂
- Snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten.
- Haal de frietjes uit de oven en zet de oven op grill stand.
- Doe wat olijfolie in een ovenschaal en verdeel de frietjes erover.
- Over de frietjes gaan de groenten en de kippendijen.
- Strooi als laatste de kaas erover.
- Zet de kapsalon even onder de grill, hou het goed in de gaten! Als de kaas gesmolten is, dan is het klaar!
- Meng voor de knoflooksaus de halvanaise met de yoghurt. Pers de knoflook hierin, voeg citroensap naar smaak toe. Snijd de bieslook fijn en meng dit door de saus.
- Serveer de gezonde kapsalon met de knoflooksaus en wat sambal.
Wat is jouw favoriete afhaalrecept? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook en instagram.
Comments