• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Homemade: limonadesiroop

limonadesiroop

Het is zomer, naar voorspellingen wordt het deze week echt heerlijk weer. Dan is een zelfgemaakte limonadesiroop echt een top idee, vooral als het is gemaakt met heel veel seizoensfruit. Het is echt zo gemaakt en het is ook nog eens heel makkelijk. Daarbij weet je precies wat je er in hebt gedaan, wat ook erg fijn is. Deze limonadesiroop heeft wel wat weg van diksap. Een paar dagen nadat ik de siroop had gemaakt krijgen we visite, de 8-jarige van de familie kreeg een glaasje siroop. Hij kwam naar me toe om te vertellen dat hij het heel lekker vond en dat ik het goed had gemaakt. Hoe leuk is dat? Maken deze siroop dus! Hij is echt heerlijk met koud water en ijsblokjes. Of voor de afwisseling met spa rood! Enjoy!

DSCF8287

 

Wat heb je nodig voor 500 ml siroop:

  • 825 gram fruit (gebruikt wat je lekker vindt. Ik heb kersen, aardbeien en frambozen gebruikt)
  • De schil van een halve citroen
  • 175 gram kristalsuiker
  • 200 ml water
  • Sap van een citroen

Siroop

Bereiding:

  1. Maak al het fruit schoon. Snijdt eventueel is kleinere stukken (aardbeien gehalveerd, kersen ontpit ect.).
  2. Doe het fruit samen met de citroenschil, de suiker en het water is een pan. Breng dit rustig aan de kook.
  3. Zet het vuur laag. Kook het fruit in 25 minuten zacht.
  4. Haal van het vuur. Roer de citroensap erdoorheen.
  5. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Zeef het fruit, vang de siroop op. Druk het fruit goed door de zeef, zodat er zoveel mogelijk siroop uit komt.
  7. Schenk de siroop in een steriel fles (hier zorg je voor door het uit te spoelen met kokend water). Bewaar de siroop in de koelkast. Denk eraan dat het beperkt houdbaar is!

DSCF8281

Heb je dit recept geprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een bericht achter hieronder, of volg me facebook, instagram of pinterest!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....