Het is zomer, naar voorspellingen wordt het deze week echt heerlijk weer. Dan is een zelfgemaakte limonadesiroop echt een top idee, vooral als het is gemaakt met heel veel seizoensfruit. Het is echt zo gemaakt en het is ook nog eens heel makkelijk. Daarbij weet je precies wat je er in hebt gedaan, wat ook erg fijn is. Deze limonadesiroop heeft wel wat weg van diksap. Een paar dagen nadat ik de siroop had gemaakt krijgen we visite, de 8-jarige van de familie kreeg een glaasje siroop. Hij kwam naar me toe om te vertellen dat hij het heel lekker vond en dat ik het goed had gemaakt. Hoe leuk is dat? Maken deze siroop dus! Hij is echt heerlijk met koud water en ijsblokjes. Of voor de afwisseling met spa rood! Enjoy!
Wat heb je nodig voor 500 ml siroop:
- 825 gram fruit (gebruikt wat je lekker vindt. Ik heb kersen, aardbeien en frambozen gebruikt)
- De schil van een halve citroen
- 175 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- Sap van een citroen
Bereiding:
- Maak al het fruit schoon. Snijdt eventueel is kleinere stukken (aardbeien gehalveerd, kersen ontpit ect.).
- Doe het fruit samen met de citroenschil, de suiker en het water is een pan. Breng dit rustig aan de kook.
- Zet het vuur laag. Kook het fruit in 25 minuten zacht.
- Haal van het vuur. Roer de citroensap erdoorheen.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Zeef het fruit, vang de siroop op. Druk het fruit goed door de zeef, zodat er zoveel mogelijk siroop uit komt.
- Schenk de siroop in een steriel fles (hier zorg je voor door het uit te spoelen met kokend water). Bewaar de siroop in de koelkast. Denk eraan dat het beperkt houdbaar is!
Heb je dit recept geprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een bericht achter hieronder, of volg me facebook, instagram of pinterest!
Comments