• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Maaltijdwraps met pittige kip

maaltijdwraps met pittige kip

Dit is zo’n typisch makkelijk, doordeweeks gerecht. Het is snel klaar, de oven doet de helft van het werk en je krijgt genoeg voedingsstoffen binnen. Deze ‘maaltijdwraps met pittige kip‘ zijn dan ook ideaal voor degene die niet zoveel zin en tijd hebben om uitgebreid te koken. Ik maak gebruik van verschillende specerijen (die ik altijd in huis heb), maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen kipkruiden te gebruiken. Dit is ook lekker en je hoeft niet allerlei potjes aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om er nog wat salade bij te serveren voor extra groente.

maaltijdwraps met pittige kip

Maaltijdwraps met pittige kip

voor 2 personen | 20 minuten + 15 minuten oventijd

maaltijdwraps met pittige kip

Ingredients

  • 4 grote wraps (liefst volkoren)
  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 paprika (ik gebruikte een oranje)
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • Crème fraîche naar smaak
  • Peper & zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Breng deze op smaak met de paprikapoeder, de komijnpoeder, de korianderpoeder en wat peper en zout.
  3. Pel en snipper de rode ui, snijd de rode peper fijn (met of zonder zaadjes), snijd de paprika en de tomaten in blokjes en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Bak de kip gaar in wat olie in een hapjespan. Voeg de rode ui, de peper en de paprika toe. Bak dit een paar minuten mee.
  5. Voeg de tomaat en de bosui toe. Bak dit in zijn geheel nog eens 5 minuten. Zet hierna het vuur uit.
  6. Bestrijk de wraps met de crème fraîche en doe hier zo’n 3-4 eetlepels vulling op. Rol de wrap op en leg ze in een ovenschaal.
  7. strooi de geraspte kaas over de wraps. Bak de wraps voor 15 minuten in de hete oven, zodat de kaas smelt.

Tips & Tricks

  • Je kunt variëren met de groente. Doe er lekker in wat je nog in huis hebt.
  • Deze wraps zijn erg lekker met chilisaus of een pittige tacosaus.

Hou je ook zo van wraps? Maak dan ook eens deze heerlijke wraps met garnalen of als lunch deze wraps met koolsla.

maaltijdwraps met pittige kip

Wat vond je van de maaltijdwraps met pittige kip? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....