• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Spruitenstamppot met appel

spruitenstamppot met appel

De eerste week van januari zit er alweer op! Ik heb vooral ziek op de bank gelegen, hopelijk is dat geen voorbode voor de rest van het jaar. Nu het januari is, krijg ik zin in gezond eten, maar ook in eten dat vult en een warm gevoel geeft. Vooral soepen, stamppotten en ovenschotels zijn nu populair bij mij thuis. Deze spruitenstamppot met appel doet het altijd goed. Door de zoete appels worden de spruiten wat minder bitter, waardoor het ook een perfect gerecht is om spruiten te introduceren bij kinderen. Wil je liever een vegetarische stamppot? Laat dan gewoon de spekjes weg, hij is dan nog steeds erg lekker!

spruitenstamppot

Spruitenstamppot met appel

Voor 4 personen | 35 minuten

spruitenstamppot met appel

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 700 gram spruitjes
  • 100 milliliter melk
  • Klontje boter
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 2 kleine goudreinetten of elstar appels (of 1 grote)
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel honing

Wat moet je doen:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd de achterkant eraf.
  3. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kook de spruitjes voor 10 minuten.
  4. Snijd ondertussen de appels in blokjes.
  5. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie. Schud af en toe om en laat ze poffen. Haal ze uit de pan en zet weg voor later.
  6. Bak de spekjes uit in dezelfde koekenpan. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier.
  7. Bak de appelblokjes aan in de dezelfde pan, gebruik geen olie, de vetten van de spekjes zitten nog in de pan. Laat de appel wat zachter worden. Voeg de kaas en de honing toe. Laat de kaas smelten. Voeg de pompoenpitten en de spekjes weer toe.
  8. Giet de aardappels en de spruiten af en doe samen in één pan.
  9. Doe de melk even in de magnetron of in een steelpan om warm te maken. Voeg toe aan de aardappels/spruiten. Voeg ook de boter toe. Stamp met een stamper tot een stamppot.
  10. Roer het appelmengsel door de stamppot. Zorg dat het goed door elkaar gemixt is. Serveren maar!

Tips & Tricks

  • Varieer eens met de pitten!
  • Deze stamppot is ook heerlijk zonder de spekjes, dan is hij vegetarisch.

spruitenstamppot

Hou je ook zo van stamppot? Probeer dan eens deze Indiaanse stamppot met zalm.

spruitenstamppot met appel

Wat vond je van deze spruitenstamppot met appel? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....