Lasagne is één van favoriete pastagerechten. Het is ultiem comfort food. In een traditionele lasagne maak je de bolognesesaus door hem een paar uur te laten pruttelen op het vuur. Er komt ook nog een zelfgemaakte, romige bechamelsaus bij. Dit is echt heel erg lekker, maar op de meeste dagen hebben we hier geen tijd voor. Mijn ‘snelle lasagne met rode pesto’ is, zo als de naam al zegt, zo gemaakt. Hij zit vol verse tomaten en is perfect voor de doordeweekse dag. Alle ingrediënten zijn vers, maar hij staat net zo snel op tafel als de lasagne uit een pakje. Met een lekkere salade en wat ciabatta erbij, misstaat het zeker niet op een zaterdagavond met vrienden.
Snelle lasagne met rode pesto
voor 4 personen | 20 minuten bereidingstijd + 35 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 750 gram romatomaten
- 4 eetlepels rode pesto
- 225 gram carbonarasaus
- Gedroogde lasagnebladen (ligt aan je ovenschaal hoeveel je er nodig hebt, maar 1 pakje is meer dan genoeg)
- 500 gram rundergehakt
- 75 gram geraspte, oude kaas
- Eventueel: 30 gram geraspte, Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper & zout
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd deze in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui circa 3 minuten aan.
- Voeg het gehakt toe en rul deze door de ui.
- Voeg de tomaat toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de tomaten een saus vormen. Plet eventueel grote stukken tomaat met je pollepel.
- Voeg de pesto toe. Breng op smaakt met peper en zout. Roer goed door en haal van het vuur.
- Roer de carbonarasaus los met 4 eetlepels water.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Tijd om te bouwen! Begin met een laagje tomatensaus (ongeveer een derde). Doe hier een vierde van de carbonarasaus overheen. Bedek met lasagnebladen. Doe dit nog twee keer. Je hebt nu nog een vierde van de carbonarasaus over. Verdeel dit over de (laatste laag) lasagnevellen in de ovenschaal.
- Bestrooi de lasagne met de kaas.
- Bak de lasagne voor 35 minuten in de oven.
Wil je nog meer pasta ideeën voor een doordeweekse dag? Misschien is deze pasta met worstjes en champignons wel iets voor jou! Of wat dacht je van pasta à la Mylène?
Wat vond je van deze snelle lasagne met rode pesto? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments