It’s Christmas time! Het is mijn favoriete feestdag en dit jaar hebben we voor het eerst een eigen huisje. Ik kan dus helemaal los. Niet alleen qua eten, maar ons huis is ook helemaal in kerststijl. Ik vind het geweldig, al denk ik dat mijn vriend ondertussen gek wordt van de kerstmuziek. Over het kerstdiner heb ik veel nagedacht, vooral het dessert vind ik altijd een feestje! Dit jaar heb ik gekozen om een Tony’s Chocolonely chocolademousse te maken. Beter kan niet toch? Dit is het tweede recept in de kerstreeks en mijn persoonlijke favoriet.
Persoonlijk vind ik pure chocolade de beste keuze voor een mousse, daarom heb ik gekozen om Tony’s Chocolonely Puur Pecan Kokos te gebruiken. Het is één van mijn favoriete smaken en hij is gewoon te koop in de supermarkt (hallo jumbo!), fijn! Er zijn heel veel recepten voor chocolademousse. Ik heb er vele geprobeerd en vele zijn ook mislukt. Dit recept lukt echter telkens weer en dat is wel zo fijn. Je doet er wel wat langer over, maar dan heb je ook wat! Hij blijft zo luchtig en smelt in je mond. Nog een voordeel, je kunt het makkelijk van te voren klaar maken, hoef je je daar niet druk meer om te maken.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst met lekker eten en veel gezelligheid!
Tony’s chocolonely chocolademousse
Bereidingstijd: 30-45 minuten + 3 uur wachttijd | voor 4 personen
Ingrediënten
- 40 gram roomboter
- 300 gram Tony’s Chocolonely Puur Pecan Kokos (of een andere pure chocoladereep)
- 300 milliliter slagroom
- 6 eieren
- 100 gram suiker
- pecannoten en kokosrasp voor decoreren
Wat moet je doen:
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Dit doe je door een pan met water aan de kook te brengen en hier een (hittebestendige) kom op de plaatsen. Deze mag het water niet raken. Hier doe je de chocolade en boter in. Als het is gesmolten, is het klaar. Doe dit even in een ander bakje en zet weg voor later.
- Klop de slagroom lobbig met een derde van de suiker.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten met nog een derde van de suiker stijf.
- Klop de de eidooiers met de laatste suiker schuimig.
- De gesmolten chocolade is nu wat afgekoeld, lichaamstemperatuur is perfect, liever niet warmer.
- Meng de dooiers door de chocolade. Voeg de slagroom toe en spatel dit er voorzichtig doorheen, probeer zo min mogelijk luchtigheid te verliezen. Voeg als laatste de geklopte eiwitten toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen. Zorg dat alles is gemengd.
- Vul 4 glaasjes met de mousse en laat deze opstijven in de koelkast.
- Geniet van de Tony’s chocolonely chocolademousse!
Note: kijk uit met rauwe eieren als er kinderen of oudere mensen mee eten!
Liever geen chocolade als dessert met kerst? Probeer dan eens mini appelkruimels!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments