• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Bladerdeeg kerstboom met tapenade en kaas

bladerdeeg kerstboom

Het is tijd voor kerstrecept nummer drie! Kerst is niet alleen heerlijk avondeten, maar ook heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen en snacken. Deze bladerdeeg kerstboom met tapenade en kaas is perfect voor het ontbijt, de brunch, de lunch en om mee te snacken. Natuurlijk is het vooral geweldig om mee te snacken, maar het is kerst en alles mag! Dit brood ziet er super indrukwekkend uit, maar in werkelijkheid heb je het zo voor elkaar. Met maar drie ingrediënten zet je zo op tafel. Persoonlijk vind ik hem het lekkerst met zongedroogde tomatentapenade, maar gebruik vooral wat jij lekker vindt. Wellicht heb je het idee dat de boom linksonder wat verband is. Dit is niet zo, de foto’s vertekenen wat. Het was juist heerlijk knapperig en bruin met de heerlijke zoete smaak van de tapenade. 

Bladerdeeg kerstboom met tapenade en kaas

Voor 1 kerstboom | ongeveer 20 hapjes | 15 minuten + 25 minuten wachttijd

bladerdeeg kerstboom

Ingrediënten:

  • 2 grote plakken vers bladerdeeg (bijv. van Tante Fanny)
  • 125 gram zongedroogde tomatentapenade
  • 20 gram Parmezaanse kaas (oude kaas is ook heel lekker!)

 

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Besmeer 1 plak bladerdeeg met de tapenade en strooi de kaas erover.
  3. leg de tweede plak bladerdeeg eroverheen. Snijd met een scherp mesje een kerstboom uit.
  4. Bewaar de overblijfsels, die kun je gewoon meebakken en zelf snacken!
  5. Snijd aan beide zijden de boom in, zodat er ‘takken’ ontstaan. Zorg dat je wel een ‘stam’ behoud en dus niet helemaal tot het midden insnijd.
  6. Twist je de ‘takken’ door ze één of twee keer rond te draaien.
  7. Bak de bladerdeeg kerstboom voor 20-30 minuten in de oven. Ik heb gemerkt dat dit erg kan verschillen per oven. Hou hem dus goed in de gaten. Als hij goudbruin en knapperig is, kan hij er uit!

Tips & Tricks:

  • Persoonlijk vind ik het lekkerder als hij iets te lang in de oven is geweest, dan te kort. Dan is hij tenminste goed knapperig en heb je geen zompige stukjes bladerdeeg. Dus bij twijfel, nog wat langer de oven in!
  • Pesto is heel lekker als vervanging voor de tapenade, maar zelfs chocoladepasta is heerlijk!
  • Hij is warm en koud heerlijk, maar maak hem niet te ver van te voren. Het bladerdeeg verliest dat knapperige jasje.

Houden jullie ook zo van kerst? Deze zalmtartaar is een perfect voorgerecht, deze makkelijke appelkruimeltaartjes zijn heerlijk als nagerecht en deze stoofpeertjes zijn perfect voor het hele gezin!

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....