
Het ziet er heel chic uit, als een voorgerecht waar veel werk in zit. Stiekem is deze zalmtartaar zo gemaakt. Binnen nog geen half uur staat hij op tafel. Er zit zowel verse als gerookte zalm in, een perfect gerecht voor de zalmliefhebber. Een aantal dingen zijn belangrijk bij het bereiden. Zorg ervoor dat de zalm zo vers mogelijk is, met keurmerk! Daarnaast is dit gerecht het lekkerst als het op het allerlaatste moment wordt bereid. Zo blijft alles vers en mooi van kleur. Serveer dit gerecht bij een gezellig etentje met vrienden, gegarandeerd succes!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram verse zalmfilet (zonder vel)
- 1/2 komkommer
- 1/2 avocado
- 2 bosuitjes
- Een bosje bieslook
- 1/2 limoen
- Bakje tuinkers
- Peper & zout
- Balsamicoazijn
- Extra vierge olijfolie
Bereiden:
- Check of alle graatjes uit de verse zalmfilet zijn. Haal deze er eventueel uit met een pincet. Snijd de zalm in reepjes van een centimeter breed. Snijd deze in hele fijne blokjes. Zorg ervoor dat de structuur van de zalm wordt behouden, anders wordt het zalmpuree. Snijd de gerookte zalm ook in kleine blokjes. Doe de vis in een mengkom.
- Schil de komkommer. Snijdt hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel. Snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Voeg toe aan de zalm.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado ook in kleine blokjes. Zorg ervoor dat de avocado herkenbaar blijft, het moet geen puree worden. Voeg toe aan de zalm.
- Verwijder de buitenste bladen van de bosuitjes. Haal een centimeter van de bovenkant en de wortels van de onderkant af. Snijd de bosui in dunne ringen, ga er nog een keer met je mes door. Zo krijg je hele fijne stukjes. Voeg toe aan de zalm.
- Snipper de bieslook zo fijn mogelijk. Voeg dit ook toe aan de zalm.
- Rol de limoen over je werkbank, zo komt het sap er makkelijker uit. Halveer de limoen en voeg het sap toe aan het zalmmengsel.
- Meng alle ingrediënten met liefde. Proef even en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe.
Garneren:
- Zet een garneerring op een bord, vul deze met de zalmtartaar en druk dit zachtjes aan. Haal de ring er voorzichtig af.
- Leg wat tuinkers bovenop de zalmtartaar.
- Druppel hier wat extra vierge olijfolie en balsamicoazijn over.
- Lekker met gegrild brood!
Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder, of volg me op facebook, instagram of pinterest!
Comments