De plannen die weken geleden zijn gemaakt om te gaan bbq’en, zijn letterlijk in het water gevallen. Dan maar ouderwets gourmetten! Daar hoort kruidenboter bij en die maak je natuurlijk lekker zelf. Dit is in een paar minuten gedaan. Door het zelf te maken, weet je precies wat erin zit en kan je het helemaal naar je eigen smaak aanpassen.
Ps. Dit recept is ook super als je veel kruiden over hebt, zo hoef je deze niet weg te gooien!
Wat heb je nodig:
- 125 gram boter
- Klein bosje bieslook
- Klein bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Voorbereiden:
Zorg dat de boter alvast op kamertempratuur is, anders is het erg lastig om alle ingrediënten te mengen. Snijd de bieslook en peterselie heel fijn.
Bereiden:
Meng de boter met de kruiden. Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en meng deze er ook doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de kruidenboter lang willen bewaren, doe hem dan in plasticfolie in de vriezer. Wil je hem binnen een paar dagen gebruiken? Dan is de koelkast natuurlijk ook prima. Haal hem zeker een half uur voor gebruik uit de koelkast, dan wordt hij smeerbaar.
Wat vond je van dit recept? Laat het hieronder weten of volg me op facebook, instragram of pinterest.
Comments