Zomer, zomer, zomer! De afgelopen dagen was ik de zomer een beetje kwijt, maar hij schijnt weer terug te komen. Jippie! Als het buiten lekker weer is, krijg ik spontaan trek in ijs. Aangezien het een slecht idee is om elke keer 2 bolletjes op een oubliehoorn te gaan halen, staan er vaak zelfgemaakte ijsjes in de vriezer. De ijsjes zijn gezond, er zit alleen een eetlepeltje honing in. Dat is te overzien toch! Kinderen vinden ze ook heerlijk, die hebben helemaal niet door dat stiekem fruit naar binnen krijgen. Handig! Ik heb zowel aardbeien ijsjes, als mango ijsjes gemaakt. Je kunt er natuurlijk elk fruit indoen wat je lekker vindt.
Bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachttijd
Wat heb je nodig voor de 6 ijsjes:
- 12 eetlepels Griekse yoghurt
- 10 aardbeien of een mango
- 1 el honing
- IJsvormpjes (je kunt zelfs plastic of papieren bekers gebruiken met een theelepel)
Bereiding:
- Meng de honing door de Griekse yoghurt. Zet apart.
- Pureer het fruit met een staafmixer helemaal fijn. Proef de puree, smaakt het zoet genoeg? Zo niet, voeg dan een klein beetje honing toe.
- Schep nu om de buurt de Griekse yoghurt en het fruitpuree in de ijsvormpjes en zet er een stokje in.
- Zet de ijsjes in de vriezer. Over drie uur kan je genieten van een heerlijk, zelfgemaakt ijsje!
Welk fruit vind jij het lekkerst in een ijsje? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments