• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Cajun Kipburgers

cajun kipburger

YEAH! Mijn toetsweek op de pabo is weer voorbij en dat moet gevierd worden. Een feestmaal is hier natuurlijk perfect voor. Onder een feestmaal valt voor veel mensen een burger met frites. Geen ritjes naar de Mac, je maakt gewoon je eigen McChicken. Niet veel werk, stuk gezonder en, het aller belangrijkste, veel lekkerder! Deze burgers zijn super met mijn aardappels uit de oven.

Kipburger

Wat heb je nodig voor 4 kipburgers:

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepel cajunkruiden
  • 6 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • ongeveer 8 handen cornflakes
  • 2 tomaten
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 8 plakjes pancetta (e.v.t. vervangen voor ontbijtspek)
  • 1 avocado
  • Mayonaise naar smaak
  • 4 hamburger buns
  • Peper & zout

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de kipfilets tussen 2 stukken bakpapier. Sla ze plat met bijvoorbeeld een deegroller of koekenpan. Breng de kipfilets aan beide kanten op smaak met cajunkruiden. Knijp de cornflakes fijn, maar zorg ervoor dat je grove en fijnere stukjes cornflakes hebt. Breek het ei in een diep bord en verdeel de bloem en cornflakes ook over twee diepe borden.

Haal de kipfilets door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten royaal bedekt zijn met de cornflakes.

Bereiden

Zet een grote koekenpan op het vuur met olijfolie. Bak de kipfilets om en om aan op medium vuur tot ze gaar zijn.

Bak in een andere, droge, koekenpan de plakjes pancetta aan beide kanten knapperig.

Snijd de tomaat in plakjes. Haal de halve avocado uit de schil, prak het met een vork fijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Haal 8 bladen van de ijsbergsla en was deze. Bak de hamburger buns voor 5 minuten in de oven.

Garneren

Snijd de broodjes door en beleg ze in deze volgorde:

  • Besmeer de mayonaise over het onderste broodje
  • Verdeel hier de ijsbergsla op
  • Leg hier de kipfilets op
  • verdeel de pancetta over de kip
  • Leg hier een paar plakjes tomaat op
  • besmeer het bovenste broodje met de avocado en nog wat extra mayonaise.
  • Leg het bovenste broodje op de tomaten

Eet smakelijk!

Tip:

Je kan de kipfilets ook in een ronde vorm snijden, mocht je mooie ronde burgers willen. Ik vind dit echter zonde van het vlees.

cajun kipburger

Wat vond je van de kipburgers? Laat hieronder een reactie achter of volg me op facebook, instagram en pinterest!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....