
Een paar weken geleden had ik een reünie met vriendinnen van de havo. In ons geval is dit één groot (vr)eetfestein. Iedereen maakt iets lekkers en neemt dat mee. Een van de dingen die ik heb meegenomen was een citroen- yoghurtcake.
De cake krijgt zowel de smaak van citroen door het sap, als van de schil. Het is een smeuïge cake met veel smaak. Ook bij dit recept kan je variëren met smaken, houd je niet van amandelen? Laat ze gewoon weg. Enjoy!
Wat heb je nodig voor 1 cake:
- 3 eieren
- 2 citroenen
- 150 gram amandelen zonder vlies
- 150 gram suiker + 4 el extra
- 150 gram boter
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- 125 gram bloem
- poedersuiker
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de amandelen in droge koekenpan goudbruin. Hou ze goed in de gaten! Hak de amandelen grof. Was de citroenen met heet water (het waslaagje moet eraf), wrijf ze droog en rasp de schil fijn.
Splits de eieren. klop de boter met de 150 gram suiker romig. Meng dit met de Griekse yoghurt, de eidooiers en de citroenschil. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het door het mengsel. Roer de amandelen door het beslag en doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bereiden:
Bak de cake circa. 50 minuten in de oven. Pers het sap uit de citroenen. Breng het citroensap met de 4 el suiker en 3 el water aan de kook. Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Schenk de citroensiroop over de cake. Laat hem nog eens 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem uit de vorm en laat hem geheel afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake met poedersuiker.
Wat vond je van de cake? Laat een reactie hieronder achter of volg me op facebook, instagram en pinterest!
Comments