Rond kerst eet ik altijd veel te veel. Ik weet dat ik het niet moet doen, maar er is gewoon zoveel lekkers! Als ik zondig, doe ik het liever wel goed. Dat lukt zeker met deze heerlijke cranberrycake met witte chocolade. De cranberry’s zorgen voor wat zurigheid tegenover de zoete, witte chocolade. Het is echt een geweldige combinatie! Cranberry’s vind ik echt iets voor de kerstdagen. Het zijn wintervruchten en ook nog eens mega veelzijdig. Ze misstaan zeker niet als een saus met een stuk vlees, maar dus ook in zoet doen ze het super.
Deze cake heb ik vorig jaar gemaakt als onderdeel van een brunch. Veel te decadent, maar ook dat hoort ook echt bij kerst. Een cake is trouwens prima een dag van tevoren te maken, maar moet je hem dan wel goed en luchtdicht verpakken.
Cranberrycake met witte chocolade
1 cake | 25 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten
- 200 gram boter, kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren, kamertemperatuur
- Snufje zout
- Klein handje bloem
- 175 gram verse cranberry’s
- 150 gram witte chocolade
- Poedersuiker om te decoreren
Wat moet je doen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor tot een glad mengsel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
- Mix de cranberry’s met de bloem, al het bloem dat je overhebt gebruik je niet! Dit voorkomt dat alle cranberry’s naar de bodem zakken.
- Hak de witte chocolade in kleine blokjes.
- Vouw de cranberry’s en de witte chocolade door het cakebeslag.
- Stort het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm.
- Bak de cranberrycake in 60 minuten gaar op 175 graden.
- Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem afkoelen.
- Decoreer met de poedersuiker.
Wil je nog meer ideeën voor kerstbaksels? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gingerbread koekjes, chocolade kerstcake of , als je liever hartig hebt, mijn bladerdeeg kerstboom met tapenade en kaas.
Wat vond je van deze Cranberrycake met witte chocolade? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments