• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Taart & Koek

Cranberrycake met witte chocolade

Cranberrycake

Rond kerst eet ik altijd veel te veel. Ik weet dat ik het niet moet doen, maar er is gewoon zoveel lekkers! Als ik zondig, doe ik het liever wel goed. Dat lukt zeker met deze heerlijke cranberrycake met witte chocolade. De cranberry’s zorgen voor wat zurigheid tegenover de zoete, witte chocolade. Het is echt een geweldige combinatie! Cranberry’s vind ik echt iets voor de kerstdagen. Het zijn wintervruchten en ook nog eens mega veelzijdig. Ze misstaan zeker niet als een saus met een stuk vlees, maar dus ook in zoet doen ze het super.

Deze cake heb ik vorig jaar gemaakt als onderdeel van een brunch. Veel te decadent, maar ook dat hoort ook echt bij kerst. Een cake is trouwens prima een dag van tevoren te maken, maar moet je hem dan wel goed en luchtdicht verpakken.

Cranberrycake met witte chocolade

1 cake | 25 minuten + 60 minuten oventijd

Cranberrycake

Ingrediënten

  • 200 gram boter, kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren, kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • Klein handje bloem
  • 175 gram verse cranberry’s
  • 150 gram witte chocolade
  • Poedersuiker om te decoreren

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor tot een glad mengsel.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
  5. Mix de cranberry’s met de bloem, al het bloem dat je overhebt gebruik je niet! Dit voorkomt dat alle cranberry’s naar de bodem zakken.
  6. Hak de witte chocolade in kleine blokjes.
  7. Vouw de cranberry’s en de witte chocolade door het cakebeslag.
  8. Stort het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm.
  9. Bak de cranberrycake in 60 minuten gaar op 175 graden.
  10. Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem afkoelen.
  11. Decoreer met de poedersuiker.

Wil je nog meer ideeën voor kerstbaksels? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gingerbread koekjes, chocolade kerstcake of , als je liever hartig hebt, mijn bladerdeeg kerstboom met tapenade en kaas.

Wat vond je van deze Cranberrycake met witte chocolade? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....