• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Kokospannenkoekjes met mango

kokospannenkoekjes met mango

Hallo meivakantie en hallo vrije tijd! Ik was bijna vergeten hoe dat was. Het afstuderen kost veel tijd en energie, maar nog twee maanden en dat mag ik mezelf echt juf noemen. Ik wilde deze kokospannenkoekjes met mango eigenlijk al weken geleden op de blog zetten, maar dat was ik dus geheel vergeten. Dit is een ideaal ontbijt voor een vakantiedag, maar ook voor een luie zondagmorgen. Als dessert met een bolletje ijs zouden ze ook niet misstaan. De combinatie van kokos en mango is een klassieker en één van mijn favorieten. Het geeft altijd een tropische vibe aan een gerecht, heerlijk!

kokospannenkoekjes met mango

Kokospannenkoekjes met mango

Voor 10 kleine pannenkoekjes | genoeg voor 4 personen | 15-20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bloem (speltbloem kan ook)
  • 4 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 ei
  • 2 mango
  • boter of (kokos)olie om in te bakken
  • Maple syrup of honing om te garneren, optioneel
  • Kokosrasp om te garneren, optioneel

Wat moet je doen:

  1. Schil de mango’s en snijd in kleine stukjes.
  2. Meng de bloem, de bakpoeder en het zout in een mengkom.
  3. Mix de kokosmelk en de eieren door elkaar in een andere kom.
  4. Meng het kokosmengsel met de bloem tot een glad beslag.
  5. Meng ongeveer 150 gram mango door het beslag.
  6. Verhit de boter of olie in een pan.
  7. Schep met een soeplepel het beslag in het midden van de pan. Zo krijg een mooie, kleine pannenkoek. Heb je een wat grotere pan? Twee of zelfs drie naast elkaar kan dan ook prima.
  8. Bak de kokospannenkoekjes met mango op laag vuur, zodat de binnenkant goed kan garen en de buitenkant niet verbrand.
  9. Als de pannenkoek aan de bovenkant wat steviger is, kan je hem omdraaien.
  10. Bak de pannenkoekjes nog een paar minuutjes, zodat allebei de kanten goudbruin zijn.
  11. Serveer met de achtergehouden mango, de maple syrup en kokosrasp.

Tips & Tricks

  • Wil je alle pannenkoekjes tegelijk serveren? Dan is het handig om ze warm te houden in een oven van 60 graden.
  • Vervang de mango eens door ander fruit, zoals aardbeien of bessen.
  • Ook lekker met wat ouderwetse poedersuiker.

kokospannenkoekjes met mango

Wil je nog meer ideeën voor pannenkoeken? Bekijk dan ook eens mijn recept voor boekweitpannenkoekjes of blueberry pancakes.

Wat vond je van de kokospannenkoekjes met mango? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....