• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Couscoussalade met chipolataworstjes en feta

couscoussalade met worstjes en feta

Het is heerlijk weer buiten, dan heb ik spontaan zin in salades en ander zomers eten. Daar valt deze heerlijke couscoussalade met chipolataworstjes zeker onder! Het zit vol groentes, kruidige couscous en heerlijke worstjes. Uiteraard kun je de worstjes ook weglaten en wat meer groentes toevoegen, dan heb je ook een heerlijke maaltijd. Je kunt ook makkelijk variëren met groentes, doe vooral wat jou lekker lijkt. Ik wel de couscous graag in bouillon, zodat er gelijk een lekker smaakje aan zit. Alleen water en peper & zout kan ook prima. Dit op en top zomerse recept staat binnen no time op tafel. Dit vind ik belangrijk aan een zomers gerecht, want met mooi weer wil ik niet te lang in de keuken staan.

Couscoussalade met chipolataworstjes en feta

Voor 4 personen | 20 minuten

couscoussalade met worstjes en feta

Ingrediënten

  • 350 gram couscous
  • 350 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 8 lekkere, kleine chipolataworstjes
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 75 gram veldsla
  • 1/2 citroen
  • olijfolie
  • Eventueel: peterselie en/of munt

Wat moet je doen:

  1. Breng de bouillon tot koken. Je kunt er ook voor kiezen om water te koken en hier een bouillonblokje in op te lossen.
  2. Voeg de bouillon bij de couscous en roer even door elkaar. Laat dit zeker 5-8 minuten afgedekt wellen.
  3. Bak ondertussen de worstjes gaar op medium vuur, dit duurt ongeveer 8 minuten.
  4. Snijd de avocado’s, de komkommer en de tomaten in blokjes.
  5. Pel en snijd de ui in dunne, halve ringen.
  6. Verdeel de couscous over schalen of borden. Je kunt ook alles in een grote schaal serveren.
  7. Meng de groenten erdoor (avocado, komkommer, tomaat, ui, veldsla).
  8. Breng op smaak met citroensap en olijfolie. Proef goed, voeg eventueel nog wat toe.
  9. Verkruimel de feta over de salade.
  10. Check of de worstjes gaar zijn. Verdeel deze dan over de salade.
  11. Garneer eventueel met peterselie en/of munt.

Tips & Tricks

  • Varieer eens met groentes!
  • Ook lekker met bulgur of quinoa.
  • Liever geen vlees? Geen probleem, ook zonder is het super lekker!
  • Gebruik eens balsamicoazijn in plaats van citroen.
  • Vervang de veldsla voor rucola voor meer pit.

Wil je nog meer ideeën voor gerechten met couscous? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een ovenschotel met couscous, couscous met garnalen of couscous met kip en abrikozen. Allemaal super lekker!

couscoussalade met chipolataworstjes

Wat vond je van de couscoussalade met chipolataworstjes en feta? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....