Het is heerlijk weer buiten, dan heb ik spontaan zin in salades en ander zomers eten. Daar valt deze heerlijke couscoussalade met chipolataworstjes zeker onder! Het zit vol groentes, kruidige couscous en heerlijke worstjes. Uiteraard kun je de worstjes ook weglaten en wat meer groentes toevoegen, dan heb je ook een heerlijke maaltijd. Je kunt ook makkelijk variëren met groentes, doe vooral wat jou lekker lijkt. Ik wel de couscous graag in bouillon, zodat er gelijk een lekker smaakje aan zit. Alleen water en peper & zout kan ook prima. Dit op en top zomerse recept staat binnen no time op tafel. Dit vind ik belangrijk aan een zomers gerecht, want met mooi weer wil ik niet te lang in de keuken staan.
Couscoussalade met chipolataworstjes en feta
Voor 4 personen | 20 minuten
Ingrediënten
- 350 gram couscous
- 350 ml kippenbouillon of groentebouillon
- 8 lekkere, kleine chipolataworstjes
- 2 avocado’s
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 75 gram veldsla
- 1/2 citroen
- olijfolie
- Eventueel: peterselie en/of munt
Wat moet je doen:
- Breng de bouillon tot koken. Je kunt er ook voor kiezen om water te koken en hier een bouillonblokje in op te lossen.
- Voeg de bouillon bij de couscous en roer even door elkaar. Laat dit zeker 5-8 minuten afgedekt wellen.
- Bak ondertussen de worstjes gaar op medium vuur, dit duurt ongeveer 8 minuten.
- Snijd de avocado’s, de komkommer en de tomaten in blokjes.
- Pel en snijd de ui in dunne, halve ringen.
- Verdeel de couscous over schalen of borden. Je kunt ook alles in een grote schaal serveren.
- Meng de groenten erdoor (avocado, komkommer, tomaat, ui, veldsla).
- Breng op smaak met citroensap en olijfolie. Proef goed, voeg eventueel nog wat toe.
- Verkruimel de feta over de salade.
- Check of de worstjes gaar zijn. Verdeel deze dan over de salade.
- Garneer eventueel met peterselie en/of munt.
Tips & Tricks
- Varieer eens met groentes!
- Ook lekker met bulgur of quinoa.
- Liever geen vlees? Geen probleem, ook zonder is het super lekker!
- Gebruik eens balsamicoazijn in plaats van citroen.
- Vervang de veldsla voor rucola voor meer pit.
Wil je nog meer ideeën voor gerechten met couscous? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een ovenschotel met couscous, couscous met garnalen of couscous met kip en abrikozen. Allemaal super lekker!
Wat vond je van de couscoussalade met chipolataworstjes en feta? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments