Ik hou van recepten die je al van tevoren kan maken en alleen nog even in de oven hoeft te zetten als je wilt gaan eten. Dit recept voor een ovenschotel met pasta en tonijn is daar ideaal voor. Het is op en top comfort food, want het zit vol ingrediënten die je opvrolijken: kaas, kaas en kaas. Jawel, drie soorten kaas. Het is zeker geen gerecht dat je een killer summerbody oplevert. Maar hé, af en toe mag dat best wel. Daarnaast zitten er ook groente, vis en volkoren pasta in, dus dat haalt het gezonde aspect weer een beetje op. Geniet!
Ovenschotel met pasta en tonijn
2-3 personen | 15 minuten + 25 minuten wachttijd
Ingredients
- 200 gram volkoren penne
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 courgette (ik gebruikte een gele)
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 blikjes tonijn op olijfolie
- 250 gram passata
- 100 gram ricotta
- 50 gram Parmezaanse kaas (of oude, geraspte kaas)
- 1 bol mozzarella
- Eventueel: basilicum
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel met koud water na. Zet weg voor later.
- Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in kwarten.
- Haal even grof je mes door de kappertjes.
- Laat de tonijn uitlekken, de olie heb je niet nodig.
- Rasp alvast de Parmezaan.
- Verwarm wat (olijf)olie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg na een paar minuten de paprikapoeder, chili vlokken en oregano toe. Bak kort mee.
- Voeg de courgette en kappertjes toe en bak zo’n 3 minuten. Voeg op het laatst de tonijn toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Zet het vuur uit.
- Meng in een kom de ricotta en de passata door elkaar. Roer hier het tonijnmengsel door.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep eerst de pasta erin en verdeel de saus erover. Bestrooi met de Parmazaan. Scheur de bol mozzarella is stukken en verdeel deze ook over de saus. Verdeel eventueel nog wat basilicumblaadjes erover.
- Zet de pasta ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Eetse!
Tips & Tricks
- Wil je graag veel groente? Serveer het met een lekkere, frisse groene salade!
- Ook lekker met champignons.
- Je kunt de schotel van te voren maken en hem rond etenstijd in de oven knallen.
Wil je nog meer ideeën voor een lekkere pasta? Bekijk dan ook eens mijn recept voor pasta á la Mylène, pasta met worstjes en champignons en spaghetti tonno.
Wat vond je van de ovenschotel met pasta en tonijn? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments