
Klassiekers zijn niet voor niets klassiekers. Een ultieme Italiaanse klassieker is de pasta carbonara. Er zijn in de loop van de jaren vele versies geweest en iedereen heeft wel zijn eigen manier. Dit is mijn recept voor de ultieme pasta carbonara. Ik probeer zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Een “echte” carbonara maak je bijvoorbeeld met ei en niet met room. Als je dit recept goed volgt, gebruik maakt van het kookwater van de pasta en het ei toevoegt als het vuur uit is, komt het helemaal goed! Geniet van dit heerlijke en simpele pastagerecht.
Pasta carbonara à la Mylène
voor twee personen | 15 minuten

Ingredients
- 175 gram spaghetti (vers of gedroogd, volkoren of wit, linguine kan ook!)
- 150 gram pancetta of spek aan één stuk
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 40 gram pecorino kaas + extra voor garnering
- Zwarte peper en zout
Wat moet je doen:
- Scheid de eieren en doe de eidooiers in een kom. Rasp de pecorino fijn. Mix dit met de dooiers en breng op smaak met peper. Zet dit even aan de kant.
- Snijd de pancetta in stukjes.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Zorg voor voldoende zout in het water!
- Bak de pancetta in een klein scheutje olie goudbruin op medium hoog vuur.
- Kneus de knoflook en pel hem. Doe het erbij in de pan.
- Als de pancetta klaar is, kan de knoflook uit de pan. Zet de pan laag.
- Giet de spaghetti af en bewaar het kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de pancetta. Blijf de pan goed schudden, zodat alle smaken door elkaar komen. Zet het vuur uit.
- Voeg een flinke scheut kookwater toe, breng op smaak met peper en doe het eimengsel erbij. Blijf de pan in beweging houden. Voeg steeds wat meer kookwater toe, totdat er mooie glanzende saus ontstaat.
- Serveer met nog wat peper en wat extra pecorino.
Tips & Tricks
- Serveer de pasta met een lekkere salade of voeg wat courgette toe aan de carbonara.
- Je kunt de pecorino ook vervangen voor parmezaan.
- Het is belangrijk dat je pan van het vuur is voordat je de eieren toevoegt. Als de pan te heet is, krijg je roerei i.p.v. een mooie glanzende saus.
Wil je nog meer ideeën voor een goede pasta? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een ovenschotel met pasta en tonijn, pasta met worstjes en champignons of lasagne met rode pesto.
Wat vond je van de pasta carbonara à la Mylène? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments