Op zondag houd ik van uitgebreid ontbijten. Ik ben niet van de tafel vol zetten met broodjes en croissants. Ik maak liever één ding, heel goed. Deze fluffy pannenkoeken met gebakken banaan zijn daar een perfect voorbeeld van. De pannenkoekjes zijn wat dikker en luchtiger dan de Hollandse pannenkoek, maar wat dunner dan een Amerikaanse. Echt heel lekker om te eten. Een pannenkoek op zichzelf is al een feest. Een luchtige pannenkoek met banaan, walnoten, yoghurt en maple syrup is de spreekwoordelijke kers op de taart.
Het maken van deze pannenkoeken kost je misschien iets meer tijd dan je normale zondagsontbijt. Ik vind het de tijd echter meer dan waard, al doe ik het niet elke week. Dit is echt iets voor de bijzondere weekenden. Waar je misschien wel iets te vieren hebt, je het gewoon even verdient of een gevoel van zeeën van tijd wil creëren. Geniet van een luie zondagochtend.
Fluffy pannenkoeken met gebakken banaan
Voor 10-15 pannenkoeken | 30-40 minuten
Ingrediënten
- 30 gram roomboter
- 225 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eieren
- 300 ml melk
Topping:
- 2 bananen
- handje walnoten
- kokos kwark of Griekse yoghurt naar smaak
- eventueel: maple syrup naar smaak
Wat moet je doen
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en laat dit iets afkoelen.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een grote kom. Roer hier de suiker door.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Klop de eieren los. Giet dit in het kuiltje.
- Voeg een scheut melk en de boter toe en begin te kloppen.
- Giet langzaam de rest van de melk erbij en klop het tot een glad beslag.
- Laat het beslag zo’n 15 minuten tot rust komen.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat boter of olie.
- Schep wat beslag in de pan. Beweeg de pan niet. Zo krijg je een dikke pannenkoek.
- Draai de pannenkoek om als je luchtbelletjes ziet (dit zal ongeveer 2 minuten duren). Bak de andere kant ook goudbruin.
- Houd de pannenkoeken eventueel warm in een oven van 60 graden.
Topping:
- Pel de bananen. Snijd de bananen over de lengte doormidden.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg wat olie toe aan de pan en leg de bananen hierin.
- Bak om en om goudbruin en zacht. Voeg op het laatst wat gehakte walnoten toe.
- Schep de bananen voorzichtig uit de pan met een spatel.
- Haal de pannenkoeken uit de oven, maar hier mooie stapels van.
- Leg de bananen hierop en verdeel de walnoten.
- Maak het af met wat yoghurt en maple syrup.
Wil je nog meer ideeën voor pannenkoeken? Bekijk dan ook eens mijn recept voor boekweitpannenkoekjes met fruit, blueberry pancakes of kokospannenkoekjes met mango.
Wat vond je van deze fluffy pannenkoeken met gebakken banaan? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments