Het is zomer! Mijn vakantie is begonnen! Mijn vriend en ik zitten allebei in het onderwijs. Voor het eerst hebben we samen 6 weken vakantie. We kijken er al een hele tijd naar uit. Om de vakantie in te luiden eten we deze heerlijke Capreseburger! Deze burger is makkelijk te maken en is weer eens wat anders dan een standaard burger. Je waant je even helemaal in Italië met deze Capreseburger. Caprese is normaal een simpele, maar super lekkere salade gemaakt van tomaat, mozzarella en basilicum. Deze combinatie is ook super lekker op een burger. Je kunt deze burger maken op een barbecue of in een grillpan. Vier de zomer en geniet van deze heerlijke burger!
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 Capreseburgers:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- Peper & zout
- Italiaanse kruiden
- 4 trostomaten
- 2 bollen mozzarella
- Bosje basilicum
- 75 gram rucola
- Extra vierge olijfolie
- 4 ciabatta’s
Bereiding:
- Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verdeel het gehakt in 8 porties. Maak van elke portie een bal en druk deze plat tot een burger.
- Halveer de ciabatta’s en rooster deze met de snijkant naar beneden op de barbecue of de grillplan. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olijfolie.
- Besprenkel de burgers met olijfolie. Leg de burgers op de barbecue of grillplan. In ongeveer 6 minuten zijn ze gaar. Keer regelmatig.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken.
- Verdeel de rucola over de broodjes. Beleg de burgers met 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en basilicumblaadjes. Dek af met de bovenste laag van de broodjes. Eet smakelijk en geniet van de vakantie!
Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments