Morgen is het Pasen, al zal deze dag er wat anders uitzien dan we zijn gewend. De plannen moesten op de schop. Wij zouden eigenlijk met vrienden een weekend naar de Ardennen gaan, maar dat hebben een jaartje uitgesteld. De meeste mensen zullen een Pasen dit jaar thuis vieren, waar je ook gewoon een feestje van kan maken! Door een lekkere brunch of lunch te houden bijvoorbeeld. Zelfgemaakt of bezorgd door een restaurant. Ik vind eiersalade echt iets wat hoort op de brunchtafel met Pasen. Het is heerlijk op een broodje in combinatie met gerookte zalm of kip. Aangezien ik veel hoor dat de quarantaine niet goed is voor de lijn, heb ik een gezonde eiersalade gemaakt. Vaak wordt de mayonaise dan vervangen door yoghurt of kwark, maar zelf vind ik hem dan zurig worden. Ik ging voor hüttenkäse!
Gezonde eiersalade
voor 4-6 boterhammen | 15 minuten
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 200 gram hüttenkäse
- bosje bieslook
- 1 theelepel mosterd
- snufje paprika poeder
- peper & zout
Wat moet je doen
- Kook de eieren hard in 8-9 minuten.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn.
- Meng de hüttenkäse met de bieslook, mosterd en paprika poeder.
- Laat de eieren schrikken onder koud water.
- Pel de eieren en snijd deze in kleine stukjes. Mix dit door de hüttenkäse.
- Proef en beng eventueel op smaak met peper en zout.
Wil je nog meer ideeën voor een ontbijt mei ei? Check dan ook eens mijn recept voor een broodje roerei met zalm of ontbijtwraps.
Wat vond je van deze Gezonde Eiersalade? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments