• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Traktaties & Snacks

Havermoutmuffins met banaan

havermoutmuffins met banaan

Ik ben altijd opzoek naar gezonde, lekkere tussendoortjes. Deze havermoutmuffins met banaan zijn daar perfect voor. Ze zijn redelijk laag in calorieën (80 kcal per stuk), bevatten vezels en fruit. Perfect dus voor afternoon snackmoment of ‘s avonds bij de thee. Het recept is voor 12 muffins. Die je prima luchtdicht kan bewaren voor een aantal dagen. Lukt het niet om ze binnen een paar dagen op te krijgen? Verpak ze dan in folie en vries ze in. Kan prima!

Havermoutmuffins met Banaan

12 muffins | 20 minuten + 20 minuten wachttijd

havermoutmuffins met banaan

Ingrediënten

  • 110 gram havermout + wat extra voor garnering
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 40 gram honing
  • 50 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels speculaas/koekkruiden
  • snufje zout
  • extra: muffinvorm + papiertjes

Wat moet je doen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de helft van de havermout in keukenmachine tot havermeel. Dit kan ook met het hakkertje van de staafmixer. Heb je dit niet, kan je havermeel kopen.
  3. Prak de bananen fijn met een vork.
  4. Roer de gemalen havermout, de geprakte bananen, de eieren, de honing, de amandelmelk, de bakpoeder en het baking soda goed doorelkaar.
  5. Breng het op smaak de koekkruiden en het zout.
  6. Roer de rest van de havermout door het mengsel.
  7. Doe de muffinpapiertjes in de vorm en verdeel het beslag gelijkmatig.
  8. Strooi de extra havermout over de muffins als garnering.
  9. Zet de muffins voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat even afkoelen en zet ze hierna op rooster op geheel af te koelen.

Tips & Tricks

  • Heb je een keukenmachine? Dan kan je alle ingrediënten ook hierin mengen (op de grove havermout na), nadat je de havermeel hebt gemaakt . Dit scheelt weer wat tijd!

Wil je nog meer ideeën voor gezonde baksels? Check dan ook eens mijn recept voor een gezonde appelcake met kaneel en rozijnen of voor een gezonde appel-peercake met amandelen .

Wat vond je van deze Havermoutmuffins met banaan? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....