• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Avocado spaghetti met courgette en garnalen

avocado spaghetti

Juist in deze tijd kan je lichaam veel groente en fruit goed gebruiken. Vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want 250 gram groente is best een berg! Deze ‘avocado spaghetti met courgette en garnalen‘ helpt je een heel stuk op weg, want een groot gedeelte van spaghetti wordt vervangen voor courgette. Tegenwoordig kun je heel handig kant-en-klare courgette spaghetti kopen, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Door ook nog avocado en tomaten toe te voegen, ben je echt wel goed bezig! De spicy gekruide garnalen maken dit gerecht helemaal af. Naast dat het een gezond gerecht is, is het ook nog eens mega lekker. Het bevat nog geen 500 kcal per persoon. Alleen maar voordelen, maken dus!

Avocado spaghetti met courgette en garnalen

Voor 2 personen | 20 minuten

avocado spaghetti

Ingrediënten

  • 75 gram volkoren spaghetti
  • 185 gram grijze, gepelde garnalen
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1  eetrijpe avocado
  • 400 gram courgette spaghetti (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
  • Peper & zout
  • 125 gram snoeptomaatjes
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Wat moet je doen

  1. Pers de knoflook of snijd heel fijn.
  2. Meng de garnalen met de het sap van een halve limoen, de knoflook, de paprikapoeder en de chilivlokken. Laat dit even marineren.
  3. Bereid de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Prak de avocado fijn met het sap van de andere helft van de limoen en wat peper en zout.
  5. Bak de garnalen gaar in wat olijfolie, doe dit in een ruime pan.
  6. Zet het vuur uit en voeg de courgette spaghetti toe. Dit krijgt dan nog even wat hitte mee uit de pan, maar slinkt niet helemaal weg en wordt je saus niet te nat. Roer goed door.
  7. Giet de volkoren spaghetti af en meng dit door de garnalen/courgette. Voeg de geprakte avocado toe en roer dit er goed doorheen.
  8. Serveer met de snoeptomaatjes (ik had ze even gehalveerd) en met Parmezaanse kaas naar smaak.

Wil je nog meer ideeën voor lekkere pasta’s? Bekijk dan ook mijn recept voor een ovenschotel met pasta en tonijn of pasta met worstjes en champignons. Liever vega? Probeer dan eens pasta à la Mylène.

Wat vond je van deze Avocado Spaghetti met Courgette en Garnalen? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....