Gekke en onzekere tijden zijn het momenteel door het coronavirus. Het leven ligt stil. We moeten er het beste van maken en even extra lief zijn voor onszelf en de mensen om ons heen. Ik doe dat op de manier die het beste bij mij past; kokend! Ik maak normaal al van elke maaltijd een feestje, maar nu even net wat meer. Ik heb daar nu dan ook wat meer tijd voor en daarbij is het voor mij een manier om te ontspannen. En volgens mij vindt mijn vriend al dat eten helemaal niet erg.
Gister heb ik een heerlijke ontbijt-kwarktaart met frambozen gemaakt. Die moest ik ook echt met jullie delen, want het is een toppertje! Hij is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Het is een vrij gebalanceerd ontbijt, terwijl je het gevoel hebt heel zondig te ontbijten. Ga jij hem proberen?
Ontbijt-kwarktaart met frambozen
8-12 stukken | 30 minuten + een paar uur in de koelkast
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 60 gram gemengde noten (het is maar net wat je hebt liggen, één soort noot gaat ook prima)
- 60 gram havermout
- 65 gram ontpitte medjool dadels
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie
Voor de kwarklaag:
- 500 gram magere kwark
- 250 gram frambozen (diepvries)
- 5 blaadjes gelatine
- 1 theelepel vanille
- zoetstof naar smaak (gebruik wat jij lekker vindt en proef of je het zoet genoeg vindt)
Wat moet je doen
- Week de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of in het molentje van de staafmixer. Mix tot een kruim net dat elkaar blijft hangen. Lukt dit niet? Voeg dan wat meer kokosolie toe.
- Druk het kruim goed aan op een met bakpapier beklede springvorm. Zet in de koelkast.
- Doe de frambozen in een steelpan. Hou één handje apart in een bakje, deze frambozen verwarm je niet mee.
- Verwarm de frambozen en duw ze een beetje kapot met de lepel. Zorg dat ze goed heet zijn en goed uit elkaar zijn gevallen.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer dit heel goed door de hete frambozen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Roer de hele frambozen, het frambozenmengsel, de vanille en de zoetstof goed door de kwark. Blijf goed proeven. Voeg eventueel wat zoetstof of vanille toe.
- Schep het kwarkmengsel over de bodem. Zet terug in de koelkast voor minstens 4-5 uur.
Tips & Tricks
- Vervang de frambozen eens voor ander fruit (blauwe bessen, bramen, aardbeien).
- Maak de taart op zondag; de rest van de week heb je verantwoord en lekker ontbijt!
Wil je nog meer ideeën voor een lekker en gezond ontbijt? Check dan ook eens mij recept voor een aardbeien smoothie-bowl, banoffeehavermout, P&J chiapudding.
Wat vond je van deze Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments