• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Nagerechten & IJs

Cheshire Cat Mousse

Er is nu heel veel geweldig fruit verkrijgbaar. Bramen en frambozen zijn nu echt heerlijk. Een dessert met beide van deze fruitsoorten is dus een heel goed idee. Persoonlijk zijn frambozen zijn lievelingsfruit. Het is dat het geen vraag is in vriendenboekjes, maar ik had sowieso frambozen opgeschreven. Ze zijn zoet, maar hebben ook een heerlijk zuurtje. Gewoon super lekker. Nadat ik dit toetje had gemaakt moest ik gelijk denken aan Cheshire Cat uit Alice in Wonderland. Het zijn precies dezelfde kleuren, dus het toetje is omgedoopt tot ‘Cheshire Cat Mousse’. Klinkt best spannend toch? Het originele recept komt uit het ‘boodschappen’ magazine, jaargang 2015, nummer 8. Het is echter wel wat aangepast.

DSCF8862

Bereiding 20 minuten + 1 uur wachttijd

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 100 gram frambozen (+ extra om te garneren)
  • 100 gram bramen (+ extra om te garneren)
  • 75 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml slagroom
  • Eventueel koekjes of suikernoten/karamelnoten om mee te garneren (zorgt voor bite, zeker aan te raden!)

DSCF8865

Bereiding:

  1. Week de blaadjes gelatine in water.
  2. Pureer 100 gram van de frambozen met de helft van de suiker.
  3. Pureer 100 gram van de bramen met de andere helft van de suiker.
  4. Verwarm beide mousses in een andere pan, laat niet koken!
  5. Haal de pannen van het vuur. Roer de helft van de gelatine door de frambozen, de andere helft door de bramen. Roer dit goed door, zodat de gelatine goed is verdeeld.
  6. Laat beide mengsels afkoelen.
  7. Klop ondertussen de slagroom lobbig, kwarkdikte is top.
  8. Meng de helft van de slagroom door de frambozen, de andere helft door de bramen.
  9. Meng niet langer dan nodig, gemengd is gemengd, anders sla je de luchtigheid weg.
  10. Maak in een glaasje de laagjes. Doe om de beurt een lepel van de mengsel in een glas.
  11. Zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Maal de koekjes of noten fijn. Strooi dit over de Cheshire Cat Mousse. Garneer met het overgebleven fruit.

DSCF8857

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....