It’s the most wonderful time of the year! De feestmaand in weer begonnen. Ik hou van kerst, ik hou van alles wat er bij komt kijken. De kerstboom stond 6 december al in huis, de kerstcadeaus liggen er al onder en skyradio draait overuren vol kerstmuziek. Het allerleukst is echter het eten wat bij kerst hoort. December is een goed excuus om warme chocolademelk te drinken, want ja, het is koud buiten en ‘hot chocolate’ maakt alles beter. Dit recept is echt zo gemaakt en het is heerlijk! Door de vanille wordt het zelfs nog beter. Dit moet je zeker proberen in de gezellige, koude winter!
Wat heb je nodig voor een kan ‘hot chocolate’:
- 1 liter volle melk
- 50 gram suiker
- 275 gram pure chocolade
- Een vanille peul (of een theelepel vanille extract)
Bereiding:
- Schenk de melk en suiker in een pannetje, breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de zaadjes van de vanille peul toe. Voeg eventueel ook de lege vanille peul toe, voor extra smaak.
- Snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
- Voeg de chocolade toe als de melk kookt.
- Zorg dat de chocolade smelt. Laat kort zacht koken.
- Vergeet niet de vanille peul uit de chocolademelk te halen.
- Schenk de chocolade melk in glazen of bekers, drink smakelijk!
Variaties:
- Vervang de vanille voor een kaneelstokje. Dit staat ook nog eens decoratief bij het opdienen!
- Voeg twee theelepels 5 spices (specerijenmelange) toe in plaats van de vanille, voor een kruidige chocolademelk!
- Vervang de pure chocolade voor melkchocolade, voeg dan wat minder suiker toe!
- Bij warme chocolade melk kan je van alles serveren, denk hierbij aan: marshmallows, slagroom, verkruimelde koekjes als garnering, een scheutje Baileys of amaretto. Doe vooral wat jou lekker lijkt!
Wat is jouw favoriete ‘hot chocolate’? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest!
Comments