Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet van appelkruimeltaart houdt. En terecht ook, het is super lekker! Om een echte appelkruimeltaart te maken, heb je nogal wat tijd nodig en geduld en skills en… je snapt het wel. Gelukkig kan het ook een stuk makkelijker! Namelijk deze mini appelcrumbles! Hiervoor hoef je geen tijdrovende bodem te maken en doordat ze klein zijn staan ze ook nog eens heel chique. Serveer en wat ijs bij en je hebt een perfect nagerecht! Oh, nog 1 voordeel, het is makkelijk voor te bereiden. Wat dacht je van een appelcrumble met warme, zelfgemaakte chocolademelk!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 150 gram bloem
- 75 gram koude roomboter
- 100 gram basterdsuiker
- Zout
- 600 gram appels, bijvoorbeeld Elstar
- 50 gram kristalsuiker
- 2 theelepels kaneel
- Eventueel wat noten (bijv: pistache, walnoten, amandelen of hazelnoten)
- Extra: 4 eenpersoons ovenschaaltjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg hier de boter, basterdsuiker en zout aan toe. Kneed dit tot een kruimeldeeg. Het hoeft geen bal te worden. Het horen echt kruimels te blijven.
- Plaats het deeg tot het gebruik in de koelkast.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
- Meng de kristalsuiker met de kaneel in een kom. Meng de kaneelsuiker door de appels.
- Als je noten gebruikt, hak deze dan en meng ze door het kruimeldeeg.
- Verdeel de appel over kleine ovenschaaltjes. Verdeel hier het kruimeldeeg over.
- Bak de appelcrumbles in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Serveer warm met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs!
Tips:
- Het ene schaaltje is het andere niet, de één is achter dan de ander. Zorg er altijd voor dat je niet een berg kruimeldeeg erop doet, dit wordt namelijk niet gaar. Mocht je over hebben, kan je beter een extra toetje maken of iets anders doen met het deeg, dan het allemaal opmaken in 4 appelcrumbles.
- Maak je de appelcrumbles van te voren? Maak ze dan helemaal klaar, maar doe ze nog niet in de oven. Laat ze staan in de koelkast tot gebruik. Dan hoef je ze alleen maar even af te bakken in de oven!
Wat vind je van dit recept? Vertel! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram en pinterest!
Comments