Deze rosbiefsalade is perfect voor een simpele en gezonde lunch. Ik maak hem vaak als ik even minder koolhydraten wil eten. De salade is ook perfect als voorgerecht, het oogt dan als een carpaccio. De saus maakt deze salade echt heel lekker, maar deze is dan ook minder gezond. Je kan dit eventueel vervangen voor een saus op yoghurtbasis.
Rosbief is een gezonde keuze, het is namelijk heel mager en bevat ijzer en veel eiwitten. Het is daarom ook erg geschikt als broodbeleg. Als je jezelf echt wilt verwennen, doe deze rosbiefsalade dan op een lekker broodje!
Bij mooi weer eet ik graag salade. Je hoeft dan niet te zweten in de keuken en het is zo gemaakt. Ideaal dus! Je kunt natuurlijk makkelijk variëren met deze salade. Neem bijvoorbeeld eens een andere soort sla, andere pitten of voeg meerder groentes toe. Zongedroogde tomaatjes passen ook heel goed bij deze rosbiefsalade.
Wij hebben deze salade laatst zelfs als hoofdmaaltijd gegeten. Door alle ingrediënten te verdubbelen kan dat makkelijk met zijn tweeën. Er is dus heel veel mogelijk met deze lekkere rosbiefsalade!
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 200 gram rosbief (vleeswaren)
- 1 little jem
- 2 handjes gemengde snoeptomaten
- 2 eetlepels gemengde pitten
- 1 kleine rode ui
- 3 theelepels groene pesto
- 4 theelepels crème fraîche of mayonaise
- Peper & zout
Bereiding van de rosbiefsalade:
- Rooster de pitten in een droge, hete koekenpan goudbruin. Blijf erbij, want het kan heel snel gaan. Doe de pitten in een schaaltje en zet opzij.
- Was de little gem. Snij de aanzet eraf en scheur de little gem in kleine stukken.
- Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringetjes.
- Meng de pesto met de crème fraîche of mayonaise.
- Leg de rosbief op een bord, breng deze op smaak met de peper en zout. Garneer met de little gem, de tomaten, de ui en de pitten. Verdeel de pestosaus erover.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments