Man, pasta. Wat een uitvinding. Slimme jongens, die Italianen. De kracht van een pasta zit het hem in de simpliciteit en de geweldige smaak. Zelf maak ik vaak een pasta. Geweldig als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Dit recept is een aanrader. Het heeft niet veel ingrediënten, waardoor het niet veel geld kost om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. In totaal sta je nog geen 20 minuten in de keuken om deze pasta te maken. Deze pasta combineert geweldig met een simpele salade.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400 gram spaghetti
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 blikjes tonijn op olie
- 800 gram tomaten blokjes (blik)
- 2 eetlepels kappertjes
- Klein bosje peterselie
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- Peper en zout
Voorbereiden:
Pel en snipper de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang wat van de olie op.
Bereiden:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Verhit de olie van de tonijn in een grote koekenpan.Fruit er de knoflook en peper in. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de tonijn toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur circa 5 minuten koken.
Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af. Serveer de pasta met de saus. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over. Buon appetito!
Geef een reactie hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest!
Comments