Het is nog steeds hartje zomer en die zomerkoninkjes zijn nog steeds in het seizoen. In september, bijna dus, komen er weer nieuwe, lekkere aardbeien. Ik woon in het Westland, dus ik heb het geluk dat ik bij de kassen hele lekker en verse aardbeien kan kopen. Echt een feest om te eten en ook niet al te duur, ideaal! Ik maak graag desserts met fruit, wat dachten jullie van deze ‘Zomerse aardbeientiramisu‘? Dit dessert is snel gemaakt en mega lekker. Er zitten geen rauwe eieren is, zoals in de traditionele tiramisu, dus ouderen en kinderen kunnen ook mee eten, wel zo fijn. Daarnaast is deze tiramisu geheel kindproof doordat ik er geen alcohol in heb gedaan, mocht je dit wel willen, kan je de druivensap vervangen voor een zoete, witte wijn.
Je kunt de aardbeientiramisu ook in ovenschaal maken, maar ik vind glaasjes heel mooi staan. Aan jou de keus!
P.s. Vond je dit een leuk en lekker recept? Probeer dan ook eens de aardbeien trifle!
Wat heb je nodig voor 4-5 personen:
- 500 gram aardbeien
- 110 gram poedersuiker
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 1 vanillestokje
- 300 milliliter witte druivensap
- 175 gram lange vingers
Bereiding van de zomerse aardbeientiramisu:
- Snijd de kroontjes uit de aardbeien. Pureer de helft van de aardbeien met 1 eetlepel poedersuiker met een staafmixer. Proef even, nog te zuur? Voeg dan wat poedersuiker toe. Halveer de rest van de aardbeien en zet even weg voor later.
- Klop de slagroom stijf, kwark dikte is goed.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schaap het merg eruit met de achterkant van een mes.
- Roer de mascarpone los met 2 eetlepels druivensap, het merg van de vanille en de resterende poedersuiker.
- Spatel voorzichtig de slagroom door het mascarpone mengsel.
- Verdeel de lange vingers over een schaal. Besprenkel met de druivensap.
- Maak laagjes. Begin met lange vingers, dan het mascarponemengsel en daarna de aardbeienpuree. Het ligt aan je glazen hoeveel laagje je krijgt. Ik heb twee keer het bovenstaande herhaalt. Sluit af met een flink laag van het mascarpone mengsel.
- Verdeel de gehalveerde aardbeien over de tiramisu. Dek ze af en zet ongeveer 2 uur in de koelkast om ze te laten opstijven. Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden, je kunt ze ook langer van te voren maken. Ze zijn de volgende dag ook nog heerlijk.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments